香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市2人 » 1283.......仲有幾耐到呢
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...8
支持鍵盤翻頁

回應 #20 handmade

你夠知唔知天水圍天晴預派時,擴展巿區一齊轉入去,個批之後等3年後上龍逸,但房署遊戲規則係可以轉區,我地係吹唔脹,只可以接受,我只係講要轉始終都會要轉。利申(我自己號碼G1292)
分享 分享 讚好人數:0查看名單

天水圍我唔會要,所以你應該明白我地,小一個轉就小一個,而家一屋難求,有啲人有樓唔理屎到要,我明白現今社會今時今日有屋咩都好,但呢個127轉入黎,真係想剎晒佢地

回應  handmade
你夠知唔知天水圍天晴預派時,擴展巿區一齊轉入去,個批之後等3年後上龍逸,但房署遊戲規則係可以轉區,我地係吹唔脹,只可以接受,我只係講要轉始終都會要轉。利申(我自己號碼G1292)
csscsh12 發表於 2015-10-14 16:07:20 原文

今鋪我就支持handmade, 你知唔知你仲有排等1292, 我地就已經見到個岸邊, 但因為d人轉黎轉去, 我地唔上樓, 你地1292既都唔好諗呀講堅, 所以你地應該都係支持唔好吸引d轉區友

你試下派到1290, 但128幾既轉區友瘋狂塞係你前面睇下你咩感受

如果你話咁都吹佢唔脹我只能話, 你好野

之前就係我地一班128太高興,開post分析太切底,又無諗過市2個班咁樣轉,衰就衰無諗呢樣,所以等到今時今日,擴2原班大家都失蹤左幾個月,大家都知講得太多,之前我地係大家係好好心地,希望大家上樓,但無諗到其他人見咁就轉黎,當然我知左唔到人,但128心諗好傷心

之前就係我地一班128太高興,開post分析太切底,又無諗過市2個班咁樣轉,衰就衰無諗呢樣,所以等到今時今日...
handmade 發表於 2015-10-14 16:45:17 原文

明, 放心, 支持你呀, 上次你收post我都有份叫你del, 你明嫁啦, 佢1292講無所謂, 大佬, 你緊係無所謂啦, 你叫碟飯, 廚房都未同你落單呀, 你就緊係摸住餐牌都興奮啦, 大佬呀, 我地落晒單, 落左成兩年, 依家你叫我睇住廚房炒好出黎既野, 隔離枱食先, 我真係頂佢唔順囉

回應  handmade
你夠知唔知天水圍天晴預派時,擴展巿區一齊轉入去,個批之後等3年後上龍逸,但房署遊戲規...
csscsh12 發表於 2015-10-14 16:07:20 原文

我地之前就係咩都share,轉個頭一堆人轉擴
接晒貨尾不特止,仲要開post大講特講
順便叫人一齊轉
係,人地有權轉,咁我地都可以唔講
你未明白仲差少少到,但不停有人攝位個種感覺
11年9月 市2 G12835xx
8月28日s1
10月18日 s2
7月19日(2016) s3
7月21日 s4
7月27日 安達村

我果陣試過陪亞媽去揀特快單位,揀樓前先去房仔聽講解。個講解員同我哋講根本遊戲就係咁玩。唔識玩嘅咪死等。當時仲分析轉邊區會比較快。如果佢每次講解都講同一番說話。你話啲人點會唔轉區。

我地之前就係咩都share,轉個頭一堆人轉擴
接晒貨尾不特止,仲要開post大講特講
順便叫人一齊轉
係,人地有...
kwawa 發表於 14/10/2015 16:50 原文

明白.  即係係CY唔好講派到邊個號碼,  
唔好亂轉區, 攪亂晒原來配房進度?  
建議不如

1) 要求楊經理加一條版規, 叫所有會員不可分享派樓進度及心得. 否則就刪除會籍
2) 要求房署不可以轉區或者只可轉一次. 咁(房署配房組) 就做少樣野.  效率自然高D.  相信會滿足到各位要求.

另一方面:   其實所有CY會員是咪 = 全部輪候冊人仕?  我都想知有冇一堆人 本帖最後由 muvo 於 2015-10-15 09:27:29 編輯
新3 1270

回應 #23 kawai1901

人地按照房署規則黎玩,係可以轉,咁可以點,發難渣呀!你就算嘈到房署總部/立法會議員投訴都無人理啦!我1292係後過你地呀!但我排得公屋就要跟返成個遊戲規則黎玩,玩唔起發難渣就咪鬼排啦!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...8
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖