香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 彩德邨 » 估計【彩德】平面圖和藍田村相似~
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

good good goodgood
sammywong 發表於 2010-3-2 21:38

希望對大家有用
maggie 發表於 2010-3-2 21:51

這是藍田村的還是彩德的?
devil 發表於 2010-3-2 22:56

彩德新2棟 和藍田 都系採用 非標準型,
外觀,都相似,估計是一樣的平面-)
愛喵喵 發表於 2010-3-2 23:45

回應  richardya

希望你估計無錯啦 ~
VickYeung 發表於 2010-3-3 00:20

對對-)
彩德的?
格古LOK 發表於 2010-3-3 03:05

估計是-)
按他的租金比例看,
也差不多
lauhy 發表於 2010-3-3 09:20

平面圖係藍田邨黎
kc~ 發表於 2010-3-3 09:35

你說的也對
樓主個主題係 => "估計平面圖和藍田村相似"。。。。。因為呢樹係彩德專區,所以斷估都係話彩德同藍田似啩。...
貓貓樣 發表於 2010-3-3 10:15

聰明,正是你所說
分享 分享 讚好人數:0查看名單

藍田同彩德/彩福都系非標準設計,而且各單位面積積相差無幾,我以房署的設計應該變動不大,過年的時候,我就系比咗藍田2房單位比我老公,叫設計定先,佢都不知幾開心,哈哈。。。。。。

如果派倒就好了

睇唔到喎

回應 12# vime

一份好正又唔洗$的新年禮物 ~
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。

回應 14# kawaii888

睇唔未? 按多幾次 [F5] 或者喺IE刪除瀏覽器記錄喇 ~
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。

有冇人收到派樓信呀?

又真係幾似喎!我地成日上去睇都估差唔多!

我今日上左個藍田邨的朋友單位睇過,2房真係好大架,個廳有成22尺咁長,闊都有8呎
抽到就好了!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖