香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 聊天室 » 男性族群 » 一首让所有男人都流泪的歌
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

因為寫出男人心聲,
男人工作壓力 總比女性大
因為要養妻活兒……
希望男的勤力工作
女的煲多點湯水
煮餸果啲 就盡力盡量學吓
無天份 就另計 簡單也無妨
最重要有假 一家人
去享受吓生活
放鬆一點
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #11 yee

Yee,點解D人見到我就會話:我個肚有壓力,好痛,痛到想C。

回應  yee
   Yee,點解D人見到我就會話:我個肚有壓力,好痛,痛到想C。
DannyTsang 發表於 2015-09-11 13:09:03 原文

因為見到你……
要有爆笑的準備囉
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數

回應 #13 yee

邊個話我叻,on居居的我根本唔係人,又想訓,聽朝早D起身,返工最要緊,
今晚未放心,人蠢蠢的我心底好鬼震,
留張相,爭D D仆親返左去深圳,,,,,

回應  yee
   邊個話我叻,on居居的我根本唔係人,又想訓,聽朝早D起身,返工最要緊,
今晚未放心,人蠢...
DannyTsang 發表於 2015-09-11 13:37:42 原文

得喇 得喇
知你笑話掂 押韻喇 本帖最後由 yee 於 2015-09-11 14:26:59 編輯
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數

回應 #15 yee

大嬸,係第三次創作改歌詞呀,押乜鬼韻呀

回應 #16 DannyTsang

回應  yee
   大嬸,係第三次創作改歌詞呀,押乜鬼韻呀
DannyTsang 發表於 2015-09-11 14:32:23 原文
創作歌詞 都要押韻㗎 先生
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數

回應 #18 yee

Yee,我痴的別不怪我,,,,,,,,

回應  yee
   Yee,我痴的別不怪我,,,,,,,,
DannyTsang 發表於 2015-09-11 15:34:03 原文

是旦啦
嘻嘻哈哈又一日
遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖