香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 寶鄉邨 » 我編號有冇機會入寶鄉
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

我的編號是G120xxxxx,指定派大埔區的,今年二月拒絕了一個不受歡迎單位,請問有機會獲派寶鄉村嗎?謝謝
univere 發表於 2015-09-19 01:43:57 原文

你情況機會反而有
祥龍圍實數3人去到1239,即係話新界東響1239前邊冇咩人等
分享 分享 讚好人數:0查看名單

真係有好多 120XXXX - 123XXXX 未派,我 1239XXX 是否一定沒機會
racer9900 發表於 2015-09-19 17:29:41 原文

上次祥龍圍都冇的話今次機會就得一半左右

我g1227,等緊大埔區,如果寶鄉都冇我份,唔知仲要等幾耐.
陳ha 發表於 2015-09-05 12:59:25 原文

死等大埔有排等,舊單位得廿幾個
如果冇的話建議等擴展去沙田

但1227應該上到樓喇啩

我1284xxxxx,要等到几時,我擴3
LIya541 發表於 2015-09-05 16:40:15 原文

等水泉澳尾果啲

回應  leokung
即是不一定再需要審查,我已經兩次審查,分別是 2010 及 2012
racer9900 發表於 2015-09-06 21:50:49 原文

每兩年查一次到上樓為止

回應 #93 leokung

我都係諗住等埋,如果寶鄉都冇份,先再打算,因為兩個小朋友都喺大埔返學。
g1227新4。08年申請。
30-3-2016 s4

回應 #94 leokung

出年可以嗎
擴展3,G1284xxxx.竹泉低層

我新界2人12817都等緊,希望派到

回應 #95 leokung

我都想你幫我預測下我的情況

我編號是1231XXX , 2013年11月派過彩園, 因是不受歡迎單位, 所以沒有接受,
2014年4月派友愛, 因小朋友在上水上學, 故拒絕, 在次之後我向房署申請只要北區
故直到現在都沒有消息。

請問我會等到何年何月?
G1231 新4
2009年藍卡
2013年7月見主任
2013年12第一次派彩園
2014年4月第二次派友愛
2016年5月第三次派寶鄉

其實電腦派位,,,,,如果指定上水..2018-19彩園村左近.祥龍圍左近會有新公屋落成..粉嶺擁盛果邊左近.都有新盤公屋,,,,睇你等5 等得?...
.
申請時間14-2-2011
G12746xx 新3
24-11-2015 審查入息
24-12-2015 ...(S2)
15/3/2016(S4)...(申請到衣家巳有5年零一個月了)
3月22日電話通知派 洪福 (向南)
23/3/2016 叫房署印信洪福1房 /3月29/16 信箱收信

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖