香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 資訊站 » 兩岸新聞 » 北京IKEA淪陷 民眾湧入瞓覺嘆冷氣
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁

北京IKEA淪陷 民眾湧入瞓覺嘆冷氣
已經唔係第一次,內地天氣熱,好多民眾鍾意去IKEA涼冷氣,2013年都報導過,嚟到2015年,國民嘅習慣依然無變,外國網同日本網呢兩日都有報導,北京嘅IKEA再度淪陷,所有床呀梳化呀全部都瞓滿晒人,一家大細一齊瞓覺嘆冷氣,爽到呢。難為IKEA唔知點算好。其實佢哋可以參考吓2013年杭州地鐵嘅方法,當年過千人湧晒入地鐵站涼冷氣、煲煙、嬉戲,地鐵當局一聲令下,熄!冷!氣!之後啲人就全部散晒,之後先開返冷氣,呢招應該得喎。

現在

兩年前

分享 分享 讚好人數:2查看名單

好難睇呀!一於……熄……冷……氣……喇!
擴3轉市3,G1291xxx,12/12/11藍咭,10/12/13審查。6月2日派第一次順安……拒絕!2018年1月8日轉S4,希望派到適合我哋嘅單位!1月10日收信派居泰樓……5月17日終於攞匙收樓  (^ω^)
分享 分享 讚好人數:0查看名單

好難睇呀!一於……熄……冷……氣……喇!
cattycheng 發表於 2015-08-07 01:57:25 原文
好招

回應 #4 az

但係佢地睡到流口水咁

唔使熄冷氣咁蠢嘅,將D冷氣溫度調到-10度咪得,變成雪房咁,睇吓佢地仲瞓唔瞓,如果仲瞓得著嘅話,應該好快會長眠天國
G126xxxx 市3

唔使熄冷氣咁蠢嘅,將D冷氣溫度調到-10度咪得,變成雪房咁,睇吓佢地仲瞓唔瞓,如果仲瞓得著嘅話,應該好快...
Kenny315 發表於 2015-08-07 02:37:04 原文
ikea仲有被賣,佢地應該會取曬黎come

回應  az
   但係佢地睡到流口水咁
manman2013 發表於 2015-08-07 02:35:52 原文

(擴2) G1284
藍卡日期:09/2011
審查日期:05/2014

質素太差! 吾不欲觀之.冇眼睇, 影須晒的中國人, 唉!
G1248XXX擴3, 2010年1月收藍咭, 2014年7月市轉擴3, 2014年10月派到水泉澳,超低層
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖