香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 聊天室 » 有冇人同意的士佬係好抵死
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

的士行業。三山五嶽龍蛇混雜。咩人都有。有行動不便。有背景人士。有生意失敗。有老師。有歌手。有興趣工作於娛樂。……
分享 分享 讚好人數:3查看名單

POOR GUY本帖最後由 lomeion 於 2015-07-25 15:20:31 編輯
市2
I love Dog so much but I won't offence the rules as well,
any evidence proved to against the rules, go ahead to complain, catch me if you can!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

最憎繁忙時間揀客果D , 成日話唔識去目的地 (話識路帶佢點行都唔做), 其實係短途唔想做 , 或者回程無客又唔想做 , 果D正PK , 抵佢死. 本帖最後由 kitming 於 2015-07-25 15:42:17 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

樓主今年幾多歲?
c7 發表於 2015-07-25 07:44:48 原文

樓主幾多歲?有咩問題?

一出口就要人死先高興,得罪好多人,

完全唔識尊重人,好多司機都冇問題,既然唔順司機咪唔好用的士服務囉,冇人迫你麻?

C7你係業界,你係咪好抵死Ga?
市2
I love Dog so much but I won't offence the rules as well,
any evidence proved to against the rules, go ahead to complain, catch me if you can!

最憎繁忙時間揀客果D , 成日話唔識去目的地 (話識路帶佢點行都唔做), 其實係短途唔想做 , 或者回程無客又唔...
kitming 發表於 2015-07-25 15:39:16 原文

完全同意你嘅講法.上咗車都比的士佬趕落車,如果轉轉都係大長途,車租幾貴都大把人爭著揸喇?
G1287x 擴3  2011年10月收籃卡 2013年12月通過審查 轉天倫樂 市3
G-1274X-1276X  20/4/16 S1   11/5  S2
17/5 S3   18/5 S4  27/5 派華富轉拒絕字 11/8再轉S2 27/10预派安逵邨
15/12仁達中低層取匙.感恩.

樓主幾多歲?有咩問題?
一出口就要人死先高興,得罪好多人,
完全唔識尊重人,好多司機都冇問題,既...
lomeion 發表於 2015-07-25 18:16:27 原文

年紀越大食鹽多過你食米,年紀越細則相反

個標題肯定有D問題!建議修改少少就好好多

我好耐冇揸車

年紀越大食鹽多過你食米,年紀越細則相反
個標題肯定有D問題!建議修改少少就好好多
我好耐冇揸車...
c7 發表於 2015-07-25 20:25:24 原文

好耐冇揸車,梗係中咗M6唔屎做!!!
市2

自由市場,自動調節,最緊要政府唔好搬龍門,
為保護炒的士者利益而犧牲港人權利

的士司機認為冇得撈,大可要求車主減租,唔係就唔租
車主最終被迫減租,市場會自然調整,
收入少左,但成本支出亦少左,的士司機仍然有得撈,
只有對的士牌價有影響,
投資就會有風險,邊有得包你實賺
但特區高官冇道德,特區高官會因私利做出對唔住港人的事
就好似張炳良為左谷高樓價,
就發明左非長者一人公屋新計分制,迫55歲以下申請者做樓奴,住劏房
特區高官有乜衰野做唔出

totally agree with you

我可以話的士佬都有好人 但十個入面都冇兩個

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖