香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區4人 » 市4派樓收信啦!給下意見^_^
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...9...11
支持鍵盤翻頁

真的好遠啊, 比我會博多次, 但寫明要九龍.
分享 分享 讚好人數:0查看名單

G1229xxxx,
13-5-2016 s2直跳s4,好期待
17-5-2016結束7年等待,收信派寶鄉

回應  kapo
(不過最後係第幾次 同幾樓係冇咩關係)  錯  最後一次一定低  焗要  (好多當年做義工幫手應該...
hkhk 發表於 2014-12-17 02:51:10 原文
今日看完,屋企人話九龍低層都要,惟有聽天由命,希望多幾個平方啦。
G1191市4 07年1月藍卡.10年第1次派東涌拒絕(拒絕1).11年轉市區.09/13年第2次審查.11/13年派第2次樂華北邨凶宅(合理拒絕)12/14第3次配房華富一邨(拒絕2)28/01/15step4-收信~ 第4次派樓東頭二邨
2016變市6,2017參加改善空間(13/2選樓)。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

真的好遠啊, 比我會博多次, 但寫明要九龍.
thejess 發表於 2014-12-17 11:39:37 原文
今日看完,拒絕原因已經重複寫左5-6次九龍,不過最後房屋會不會考慮就不知道
G1191市4 07年1月藍卡.10年第1次派東涌拒絕(拒絕1).11年轉市區.09/13年第2次審查.11/13年派第2次樂華北邨凶宅(合理拒絕)12/14第3次配房華富一邨(拒絕2)28/01/15step4-收信~ 第4次派樓東頭二邨

回應 #83 vickyfung

低係講新樓  舊不在比限
菩提本無樹

回應  vickyfung
低係講新樓  舊不在比限
hkhk 發表於 2014-12-17 17:47:28 原文
這樣要舊樓中高層好過要新樓低層,間隔實用同大小對我地重要些,因為我地要間3房

回應  kapo
(不過最後係第幾次 同幾樓係冇咩關係)  錯  最後一次一定低  焗要  (好多當年做義工幫手應該...
hkhk 發表於 2014-12-17 02:51:10 原文

http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=31043

當時每日都有POST 咩樓層都有 點會最後一次都係低層之說
同一日簽咁多大單位 好難淨派低層 個個最後一次先派低層更難 好多都係最後一次架啦

我記得啟晴都有位最一次1170既朋友都唔係派低層本帖最後由 kapo 於 2014-12-17 21:04:02 編輯

回應 #87 kapo

成個帖  揾吾到  四人第三次派中高層  你揾到話我知
菩提本無樹

回應 #87 kapo

重金徵求  正常隊四人最後一次  牛下派到中高層嘅帖  送八百金幣
菩提本無樹

回應  kapo
成個帖  揾吾到  四人第三次派中高層  你揾到話我知
hkhk 發表於 2014-12-17 23:16:59 原文

真係搵人上黎仲快手  我陪人上去簽約個日有2個家庭係第3次  5個家庭全部高層30樓以上
我唔認為個個第3次都係低層 高低層都係睇時間 你撞岩咪高 撞唔岩咪低 邊有得肯定架

不過近年好多時4人第2次已係新樓
ouxiaobing  依個會員第3次 你可以係問下高低層本帖最後由 kapo 於 2014-12-18 00:42:08 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...9...11
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖