香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 凱德苑 » ???凱德苑新業主鄰居們,入黎傾下???
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...9...12
支持鍵盤翻頁

想問下大家V WALK D舖头係米就係得咁多已開晒, 好似冇想像中咁多舖头好行, 会否仲有另一面未開晒?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

想問下大家V WALK D舖头係米就係得咁多已開晒, 好似冇想像中咁多舖头好行, 会否仲有另一面未開晒?
SAMTANG321 發表於 2020-02-17 09:18:50 原文
以我所知,應該就已開晒了,成日經過個商場人流少到爆,相信D鋪頭會執唔少。不過冇有怕,凱德苑四方八面仲有唔少選擇,例如:富昌,碧海藍天的AEON,宇晴匯,昇悅居,海麗。即時步行去D2都只係15分鐘內的時間。

以我所知,應該就已開晒了,成日經過個商場人流少到爆,相信D鋪頭會執唔少。不過冇有怕,凱德苑四方八面仲...
Sunhing88 發表於 2020-02-18 20:33:47 原文
開頭未去行時, D媒體吹到佢好大好多舖諗住會有好多野行可消磨下, 但實情係有少少失望, 相比起將軍澳那個幾個駁埋的商場真係有天淵之別, 那個就真係超大了, 直頭有迷路之感.
分享 分享 讚好人數:1查看名單

開頭未去行時, D媒體吹到佢好大好多舖諗住會有好多野行可消磨下, 但實情係有少少失望, 相比起將軍澳那個幾...
SAMTANG321 發表於 2020-02-18 22:35:56 原文
可能係營銷手法。我反而比較鐘意行小店,大商場感覺比較千篇一律。

Hello本留言最後由 jeffkwok0120 於 2020-03-03 00:18:53 編輯

美國大手減息半厘, 香港会否跟隨按揭息率有下調空間呢?

冇可能了, 匯豐帶頭唔減?

daisoe 發表於 2020-03-04 13:19:23 原文
佢已宣佈講左唔跟?

佢已宣佈講左唔跟?
SAMTANG321 發表於 2020-03-04 14:07:22 原文
上年已經宣佈咗再無減息空間, 相信唔會跟

daisoe 發表於 2020-03-04 13:19:23 原文
唉… 咁既環境都唔減。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...9...12
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖