香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 離島 » 臥槽~離島這麼多人在排隊?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

其實眼見都知點解呢家個啲貧民會多左,咁多大陸人落嚟等政府養仔,佢地有部份根本就扮窮,但政府係都要送錢比佢地,新聞又講到貧窮嘅人口愈來愈多,我真係唔信囉,已經咁多問題顯示單程證人嚟香港有咩唔好,政府都要扮眼盲睇唔到,第時香港變到一文不值時,希望啲高官唔好喊曬口啦!

係呀!因為我見識比較多,而且見人亦好多唔同階層,所以知道咩野情況,真想叫班高官,咪係辦公室兜人工,...
jenny389 發表於 2017-12-08 01:32:46 原文
大陸人唔好再落嚟香港爭公屋!隔離屋勁多大陸人5年生3件,拎曬福利又想轉大屋,好憎佢地
分享 分享 讚好人數:0查看名單

佢地仲話因爲我地香港人太守規矩,所以我地就等6-8年先有屋,佢地就會用盡方法快啲攞屋,佢地個個平均3年就攞到屋了,聽到我即火起
離4 G1333
2013/8 收藍咭
2016 由擴4轉新4
2017/7/1由新4轉離4
9/20 審查
10/30 S2
11/13 收到合格
11/20 S3
11/21 S4
11/29 拒絕了第一次派彩
2018/1 派天寧樓

其實眼見都知點解呢家個啲貧民會多左,咁多大陸人落嚟等政府養仔,佢地有部份根本就扮窮,但政府係都要送錢...
zeniacheng 發表於 2017-12-08 09:37:30 原文

就係講到越貧窮,就越有藉口送錢,政府講到自己幾咁好

最離譜係每日都有好多初生bb去中旅搞回鄉證,但果d真係大部份都係大陸人,眼見呢個情況就好失望,又話無雙非,一日唔斬,一日都有,我唔明點解唔集中幫香港人,少生育咪搞好香港囉,係因為好多人樓又細,又無錢買樓,生育先至低,無多餘錢養,每日工作由朝做到晚果d真係少時間照顧,咁都無理由比上面果批窮人衝晒落來香港架,又無錢搞移民就有居港權

跟住政府又話香港缺乏人才,比人落來讀書,但果d人讀完書上返去大陸做野,變相政府資助人讀書,不但無錢,連人才都無

佢地仲話因爲我地香港人太守規矩,所以我地就等6-8年先有屋,佢地就會用盡方法快啲攞屋,佢地個個平均3年就...
3bchan211 發表於 2017-12-08 10:11:12 原文

佢地真係最佳女主角、最佳男主角,好好戲架!喊晒口、訓晒地話點點點,最後係大陸其實有勁多錢
分享 分享 讚好人數:1查看名單

真係好憎佢地,雙非單程都好憎,叫大陸本整返好啲福利唔好比佢地咁容易嚟香港啦!佢地憑咩用曬香港政府咁多錢

最離譜係每日都有好多初生bb去中旅搞回鄉證,但果...
jenny389 發表於 2017-12-09 02:15:59 原文
大陸人唔好再落嚟香港爭公屋!隔離屋勁多大陸人5年生3件,拎曬福利又想轉大屋,好憎佢地

政府想要勞動人口,唔該只比男人嚟香港,女人擺明嚟香港都係搵水魚結婚生仔喳嘛

最離譜係每日都有好多初生bb去中旅搞回鄉證,但果...
jenny389 發表於 2017-12-09 02:15:59 原文

真係好憎佢地,雙非單程都好憎,叫大陸本整返好啲福利唔好比佢地咁容易嚟香港啦!佢地憑咩用曬香港政府咁多...
zeniacheng 發表於 2017-12-09 12:09:13 原文

其實香港可以有好多外資,但而家香港環境差,好多外資公司都撤走左,睇落去好似繁榮,但其實好多野退步左,好多人只睇目前環境

政府想要勞動人口,唔該只比男人嚟香港,女人擺明嚟香港都係搵水魚結婚生仔喳嘛
zeniacheng 發表於 2017-12-09 12:10:07 原文

勁多只求身份證 結完之後即刻離婚,唔明香港男人搵大陸女人做咩,最後得個吉都唔只,連錢都無埋,亦有勁多大陸女人背住搵第2個男人

表面風光,其實香港已經千瘡百孔

其實香港可以有好多外資,但而家香港環境差,好多外資公司都撤走左,睇落去好似繁榮,但其實好多野退步左...
jenny389 發表於 2017-12-10 03:30:28 原文

尤其個啲老夫少妻嘅,好多都都假婚姻,香港都捉唔少假結婚,個啲同大陸人結婚有錢收個啲都好pk

勁多只求身份證 結完之後即刻離婚,唔明香港男人搵大陸女人做咩,最後得個吉都唔只,連錢都無埋,亦...
jenny389 發表於 2017-12-10 03:32:58 原文

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖