香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 興趣坊 » 寵物 » 我的一對活寶貝-
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

我得一隻寶具兔仔~ 佢遲D都同我一齊搬入黎喇..HAHHAA
janusbb 發表於 2015-01-27 12:19:43 原文

您的兔好似貓貓咁嘅,為何成地都是草?

我娘家都有養兔.養了13年了,前年到了彩虹橋.兔仔都好有性的,都知道自己的名同主人叫佢做什麼的.
我家的兔重同狗狗做了好朋友,天天追著大家玩/
擴2
G1288XXX   (22.10.2013 審查 .^^.)
05.11.2013 >STEP 2 ,  16.08.2016 >STEP 4
21.08.2016 派水泉澳
分享 分享 讚好人數:0查看名單

您的兔兔好似貓貓咁嘅,為何成地都是草?
我娘家都有養兔.養了13年了,前年到了彩虹橋.兔仔都好有性的,都知...
gloriawun33 發表於 2015-01-27 12:48:42 原文

我前幾日帶佢同朋友兔兔玩啊~係佢屋企開大餐HAHHAHAHA
佢唔多鍾意同其他動物接觸, 但有幾隻係FD D既...
佢真係有性嫁...依家叻到唔係自己個籠入邊VV, 要出黎係出邊個廁所VV...死未

我隻似狗多過似貓. 中意同主人玩, 中意痴主人.
朋友有隻兔中意同貓同人玩...因為佢係同貓一齊大嫁本帖最後由 janusbb 於 2015-01-27 12:58:12 編輯

收到喇,唔該晒!係㗎,我隻刁咀貓福福,平日啲水擺耐咗都唔肯飲,係都要走上洗手間洗手盤要我即時裝比佢飲,激C人!   
擴3轉市3,G1291xxx,12/12/11藍咭,10/12/13審查。6月2日派第一次順安……拒絕!2018年1月8日轉S4,希望派到適合我哋嘅單位!1月10日收信派居泰樓……5月17日終於攞匙收樓  (^ω^)

好可愛喎,好似貓貓喎都!
擴3轉市3,G1291xxx,12/12/11藍咭,10/12/13審查。6月2日派第一次順安……拒絕!2018年1月8日轉S4,希望派到適合我哋嘅單位!1月10日收信派居泰樓……5月17日終於攞匙收樓  (^ω^)

收到喇,唔該晒!係㗎,我隻刁咀貓福福,平日啲水擺耐咗都唔肯飲,係都要走上洗手間洗手盤要我即...
cattycheng 發表於 2015-01-27 19:03:19 原文

呀,您的貓同我其中一隻都一樣的習慣呀.都是要上洗手間洗手盤要水飲.坐係度直至等到您比佢為止,都不給的話就發脾氣周圍走周圍叫  

我家有4貓.我DIY了個流動水機.,另外大貓就用食盆給開水(我加了營養粉) ,每次飲前都要看到您換過,所以一日換4,5次到.之後要入廁所洗手盤的,我就用另一個食盆給開水扮水喉水比佢飲囉,,,,,,,之後閒時又要用個食盆給開水親手請牠們飲兩啖水..所以我是正式貓奴 本帖最後由 gloriawun33 於 2015-01-28 09:02:58 編輯
擴2
G1288XXX   (22.10.2013 審查 .^^.)
05.11.2013 >STEP 2 ,  16.08.2016 >STEP 4
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我前幾日帶佢同朋友兔兔玩啊~係佢屋企開大餐HAHHAHAHA
佢唔多鍾意同其他動物接觸, 但有幾隻係FD D既...
佢...
janusbb 發表於 2015-01-27 12:54:41 原文

咁架咩?? 兔兔是否有癖呢,不喜歡在睡覺處去廁所??

似狗多D那牠寅的好活潑下啊.有沒有多些相片呀,您的兔兔毛色好靚好得意呀
我娘家以前的兔兔都是只喜歡將一些白菜,紅蘿蔔帶出籠食架
擴2

咁架咩?? 兔兔是否有潔癖呢,不喜歡在睡覺處去廁所??

似狗多D那牠寅的好活潑下啊.有沒有多些相片呀,您的兔兔毛色好靚好得意呀
我娘家以前的兔兔都是只喜歡將一些白菜,紅蘿蔔帶出籠食架
gloriawun33 發表於 2015-01-28 09:08:58 原文

我覺得佢都幾鍾意乾淨....佢有2個廁所嫁, 一個係籠入邊, 一個係籠出邊, 佢依家鍾意係出邊個廁所vv, 死都要等7個鐘到有人放佢出黎先v..激死, 之前就都肯係籠入邊個廁所vv既, 一日幾次, 但有得選擇佢會係出邊去.

好少影佢正經相, 通常都係影到佢似條腸咁...依段片係琴晚發生嫁...比你地笑下...邊有兔仔咁為食!!
琴日我放左佢出黎之後去左沖涼..沖完涼聽到出邊有d膠袋聲...就出去睇下啦~~
一出到去, 就發現有隻賊仔自己跳左上電視台度, 係芸芸零食中抽左一包出黎~想又黎一次天女散花自助餐!!! (因為之前佢試過整開左另一包零食嫁喇)

我隻鍾意食草製品, 菜都麻麻地, 紅蘿蔔完全唔食....但新鮮/風乾生果都ok嫁..不過係大魔王控制下每次只有小小食....

佢睇落好似好大膽, 但一出街其實係隻淆底獸黎...hahahaha本帖最後由 janusbb 於 2015-01-30 14:14:19 編輯

我覺得佢都幾鍾意乾淨....佢有2個廁所嫁, 一個係籠入邊, 一個係籠出邊, 佢依家鍾意係出邊個廁所vv, 死都...
janusbb 發表於 2015-01-30 13:40:07 原文

您的片看不到,好想睇呀 不過看您的文字都覺得佢好好玩..

免免近得多會唔會好似貓狗咁有尿道炎的呢? 我的貓前2星期就是天氣冷不想動,懶去廁所而尿道炎
擴2

您的片看不到,好想睇呀 不過看您的文字都覺得佢好好玩..
免免近得多會唔會好似貓狗咁有尿道...
gloriawun33 發表於 2015-01-30 14:03:59 原文

改左個link, 佢唔比我只PO一條片

我隻唔怕凍...依家對佢黎講係岩岩好~跑耐D已經熱熱地.....
夏天要長開冷氣囉
我隻暫時仲好健康~兔仔都有尿道炎嫁...不過真係唔希望佢有..

改左個link, 佢唔比我只PO一條片
我隻唔怕凍...依家對佢黎講係岩岩好~跑耐D已經熱熱地.....
夏天要...
janusbb 發表於 2015-01-30 14:17:31 原文

您的免免好好好好可愛,又活潑同好精力.咁免免是否都可以抱抱同咀佢地架?? 平時要點打理?
擴2

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖