香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 彩盈邨 » 取匙混亂現場直擊報導!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...7...9
支持鍵盤翻頁

原帖由 ☆水☆ 於 2008-7-18 22:21 發表
今日辦完哂手續後...有d野要update番俾大家知..
原來已經唔洗整果張臨時住戶證...
同埋大廈d保安越來越求其...
基本上係人行埋去大廈門口個保安都會自動開門... ...

根本智能咭可以代替臨時住戶証

咁保安有冇要求出示身份証明?
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

成日望眼欲穿!幾時先收信攞KEY!!!!!!!!

原帖由 Z27 於 2008-7-18 22:38 發表
成日望眼欲穿!幾時先收信攞KEY!!!!!!!!

你幾時簽意向書架?
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。

原帖由 Vick Yeung 於 2008-7-18 22:33 發表

根本智能咭可以代替臨時住戶証

咁保安有冇要求出示身份証明?

冇ar...全自動式開門...我只要行到去門口就會自動開ge la...省時又方便, 連芝麻開門果句咒語都唔洗...

我盈富既保安非常專業,每次Do完卡入去仲會問我貴姓,上幾樓,唔明你地講既保安會隨便比你入去?除非佢見到你準備Do卡(因為你係戶主身份),就放你入黎!咩都唔問就放人入去就非常過分,以後入晒伙之後會點呢?
在那遙遠的雲南石林曾遇上我的阿詩瑪!my blog:http://hk.myblog.yahoo.com/wtyu21

原帖由 灣仔小子 於 2008-7-18 23:54 發表
我盈富既保安非常專業,每次Do完卡入去仲會問我貴姓,上幾樓,唔明你地講既保安會隨便比你入去?除非佢見到你準備Do卡(因為你係戶主身份),就放你入黎!咩都唔問就放人入去就非常過分,以後入晒伙之後會點呢? ...

可能佢見我個樣非常善良la...所以對我冇咩戒心...

又係既,你今日第一日上去睇樓,應該好多戶一齊同行而智能卡又未開通,所以先比你地入!
在那遙遠的雲南石林曾遇上我的阿詩瑪!my blog:http://hk.myblog.yahoo.com/wtyu21

我暫時覺得保安都ok~

我 18號拿左 key, 埸面幾好, 無咩混亂情況 @@
不過都係有人跟埋我入我間屋到指指點點...
想自己細心睇都唔得;1600;
簽完晒拿埋 key 後再上去細心睇左次, 發現都幾多問題;1597;
1. 一開門就跌左條野落地下, 差小小就中頭獎;1566;
2. 廁所塊鏡小左粒釘;1572;
3. 廁所門框裝得唔好, 好大條 "la";1571;
4. 廁所燈既開關掣同其他開關掣對比下非常之唔暢順;1575;
5. 廁所門有個位有勁明顯撞花既痕跡;1580;
6. 廁所可動窗花要超大力先可以關到(掛衫果到);1561;
7. 廁所地台去水位 D 水會停留係去水口的另一邊(唔知係咪正常);1598;

大約係咁;1584;

點解你住灣仔派到去牛頭角啲

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...7...9
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖