香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界3人 » 九個月時間, 新3審查號碼只升900個?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

唔係呀但係皇后山嗰個位置,我去過嗰邊嘅,你係可以搭巴士出去九龍,但你要出返去市中心搭囉,同埋講緊繁...
王AAABB 發表於 2020-08-13 11:42:17 原文
即係你無睇資料,嚟緊會有巴士直接出市區,唔洗駁車㗎
新4
11/21收信皇后山邨
分享 分享 讚好人數:0查看名單

即係你無睇資料,嚟緊會有巴士直接出市區,唔洗駁車㗎
running 發表於 2020-08-13 11:50:50 原文
係咩如果係咁又唔錯哈哈,但都係塞車嘅問題啦,同埋去市區邊度先,搭到去嗰度可能又要駁車,始終交通係唔係咁方便㗎啦皇后山,之前去過嗰度附近咩都冇得啲村屋。
G139x

係咩如果係咁又唔錯哈哈,但都係塞車嘅問題啦,同埋去市區邊度先,搭到去嗰度可能又要駁車,始終交通係唔...
王AAABB 發表於 2020-08-13 12:15:32 原文
新屋邨新開發係暫時無咁方便,不過呢度未起好已經預計定有好多巴士線,老實講已經好過其他新屋邨! 我解釋咁多係唔想你誤導其他人
其實你唔會派到呢度,唔洗成日話唔方便啦,反正有樓上就好多人會要 不如諗下3年後有機會派到大埔第九區交通點搞好啦,果度更唔方便,一條路出富亨,再一條路去大埔火車站,要同富亨d車爭行車線
新4
11/21收信皇后山邨

新屋邨新開發係暫時無咁方便,不過呢度未起好已經預計定有好多巴士線,老實講已經好過其他新屋邨! ...
running 發表於 2020-08-13 12:35:05 原文
我就反而冇乜所謂,因為我冇仔冇女冇小朋友住到邊做到邊,唔係大澳唔係離島就可以,就算我住皇后山都OK,因為我可以唔出市區喺粉嶺做嘢都得,但呢個谷好多人唔係好似我咁,大部份人都係有家庭有仔女要考慮埋附近嘅學校同埋自己做緊嗰份工可能都係市區,又要養家唔係話轉工就轉工,但我轉工對我來講真係冇乜所謂。
G139x

我就反而冇乜所謂,因為我冇仔冇女冇小朋友住到邊做到邊,唔係大澳唔係離島就可以,就算我住皇后山都OK,...
王AAABB 發表於 2020-08-13 12:38:09 原文
人地派到既自然會睇下適唔適合,附近有兩間新起小學,呢樣都唔係你可以比到意見的,唔好誤導人地吧!
新4
11/21收信皇后山邨

人地派到既自然會睇下適唔適合,附近有兩間新起小學,呢樣都唔係你可以比到意見的,唔好誤導人地吧!
running 發表於 2020-08-13 12:47:20 原文
係嘅係嘅
G139x

今個月多左700 個了, 新3
G 1 331 900
新3 G1378xxx

新界區係慘d ,你睇返新4同新5就知。
不過前邊轉左區既應該都有好多,之後號碼應該會推進得快好多
擴5  g1309 新2>新3>新4>新5>擴5
6/2020 見主任
7/2020通過審查
26/8/20 1派新翠(拒絕)
15/10/20 2派長康(安居樂業)
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  王AAABB

新舊樓都無所謂, 最緊要方便同近屋企人。隔離鄰舍唔好麻麻煩煩。
katyiplee 發表於 2020-08-12 12:15:07 原文
我同你號碼差唔多,都係1338
不過我仲未收到信話要審查啊?
唔知幾時先輪到我審查呢..

我同老公都想要皇后山啊?我娘家祖屋,祖墳都係果邊附近..
13年2月申請 G1336-1338
21年2月通過審查
21年8月11首派蝴蝶蝶意(24平方)電話拒絕左..
21年10月4二派大興低層(28平方)親身拒絕❌
11月24日 順利畢業,皇后山,皇樂樓3-4人單位
結束8年長征~放下心頭大石

G1356   2014年8月藍卡 擴2
2019年5月網上改 3人,25日網上確認,轉3人成功
2021年8月審查,因入息超出停賽,同時加埋未出世bb

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖