香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 請記住不要去投票(5月25日)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

自己間屋自己管
分享 分享 讚好人數:1查看名單

自己間屋自己管
路人O 發表於 2019-05-22 21:13:44 原文
所以唔使被法團管
打倒吸血業主立案法團
我很掛住女神,希望見到她仆街
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  keroro12

大家打電話施壓,叫房署唔好再搞法團選舉,取而代之搞業主委員會選舉,無謂浪費金錢同時...
山竹 發表於 2019-05-22 11:18:48 原文
現在房暑賣屋無論係(居屋丶綠置居)就係要卸膊,大前提是乜都唔想再理,政府又點會嗱屎上身去管?只會提醒眾業主,應該自組法團去運作,維護自己的權益。
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

好似話一日未夠數返對佢哋成立業主立案法團,一直都會繼續開會,繼續嘥緊大家錢,但係去到又驚唔夠返對票,又夠開會人數咁就死得,所以都係唔去!???

回應 #64 Shiota

個個反對,但又斗唔去,唔可以咁,要多反對票,令佢哋死心,可以以後唔搞,反對唔夠多咪俾希望佢哋,佢哋自欺欺人,成日搞諗住終有一日街坊心軟支持佢哋

有些反對派去旅行,特登寫授權俾其他人代投票本留言最後由 山竹 於 2019-05-23 09:52:51 編輯
打倒吸血業主立案法團

回應 #65 山竹

最驚去到呢反對票係少過贊成票,但係又有30%業主出席,咁就會成立到業主難法團!??

真係超煩,好討厭!!!

好似話一日未夠數返對佢哋成立業主立案法團,一直都會繼續開會,繼續嘥緊大家錢,但係去到又驚唔夠返對票,...
Shiota 發表於 2019-05-23 09:21:03 原文
投反對票可顯示反對力量,但唔去亦歡迎
打倒吸血業主立案法團

回應 #66 Shiota

入場唔夠86戶,即刻散水

到開會,假設有30%出席

要30%投晒支持票才成立

28%反對票2%支持票也是不成立

28%支持票2%反對票也是不成立

門檻很高本留言最後由 山竹 於 2019-05-23 15:09:28 編輯
打倒吸血業主立案法團
分享 分享 讚好人數:3查看名單

回應  Shiota
入場唔夠86戶,即刻散水
到開會,假設有30%出席
要30%投晒支持票才成立
28%反對票2%支...
山竹 發表於 2019-05-23 15:06:35 原文
要30%投晒支持票才成立???
好似唔係喎......

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖