香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 銀河苑 » 彩興賣曬了,揀吾揀梅窩好?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

大澳不是海岸邊嗎~~~東北大嶼 流架~~ OVER 2030年後~~ ~~
marioshek 發表於 2017-09-14 22:27:32 原文

我知 但什麼叫盼望  當然不會期望  大澳也太入不要指望本帖最後由 jackychim 於 2017-09-14 22:50:47 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #62 jackychim

買得梅窩想要靜,如果大澳梅窩過份發展,有關地區及保育團體反對聲音會極大。
    梅窩以郊區形式發展,屯門天水圍當年係以新市鎮方式建設
    加上梅窩大澳有佢地特色,就系香港旅遊業同假日度假區。
    三十年之後都未必真係發展,同事實香港有大把未開發嘅土地。

回應  jackychim
    買得梅窩想要靜,如果大澳梅窩過份發展,有關地區及保育團體反對聲音會極大。
    ...
wts33168 發表於 2017-09-14 23:28:04 原文

我們望的發展不是新市填,而是希望多條路或鐵路這才是主要,但既然要交通方便也肯定會有一定發展,像西貢淺水灣這些是沒問題的本帖最後由 jackychim 於 2017-09-14 23:33:09 編輯

回應 #64 jackychim

依個真係會好耐好耐先起,因為梅窩最方便嘅船班次一日都吾多,因為人口太小。

起個地鐵站好似吾知要幾多人口先起到:(

但可以嘅話政府應該要修路將東涌道同嶼南道擴闊會好啲

回應  jackychim
    依個真係會好耐好耐先起,因為梅窩最方便嘅船班次一日都吾多,因為人口太小。
   ...
wts33168 發表於 2017-09-14 23:40:03 原文

看來政府的目標是建一個大白象由港珠澳直去中環, 正題-現在兩個居屋苑令人口急升,船班次一定會變多,不一定會減但也會維持不加,政府讓銀灣村居民搬離,應該也是重建大型屋苑用途.本帖最後由 jackychim 於 2017-09-14 23:44:37 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #66 jackychim

如果你一直響港島區生活工作都諗得過
但東九你真係要考慮下
日日四粒鐘講笑咩
不過居屋今次唔買,下次有無咁好彩真係唔知
識人中果次唔買,結果最後只能買舊公屋

回應 #68 siupy
如果交通4個鐘返落馬洲私樓仲快~ 交通貴火車同船都係差唔多本帖最後由 minnie_chan 於 2017-09-22 10:55:03 編輯

等待!

等待發展!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖