香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 彩興苑 » 大家心水邊個單位呢?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

如果吾系個樓價狂升得咁緊要,佢地未必會後悔,果時,我d屋企人都有講揀得咁遠住,点解吾等彩興,我話,你...
angella 發表於 2017-08-12 00:01:57 原文

係呀,真係升到好急
屏欣苑聽落好似好遠,其實交通好方便既,新居屋響鐵路旁邊,真係好吾錯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我自己就覺得A座個景觀好d,不過点都要睇下開售之後個情况系点,先可以再plan落去
angella 發表於 2017-08-12 00:06:38 原文

係呀,我預期有機會第三日揀,所以要參考之前銷售情況才拍板
分享 分享 讚好人數:0查看名單

係呀,我預期有機會第三日揀,所以要參考之前銷售情況才拍板
Asia133 發表於 2017-08-12 00:08:39 原文

差吾多啦!應該開售之後既第三或第四日一定會到你去揀樓。我估頭幾日應該最多只會叫20至30個家庭去出席揀樓,因為房署可能suppose每個家庭都一定會揀到樓本帖最後由 angella 於 2017-08-12 00:18:09 編輯

差吾多啦!應該開售之後既第三或第四日一定會到你去揀樓。我估頭幾日應該最多只會叫20至30個家庭去出席揀...
angella 發表於 2017-08-12 00:17:13 原文

希望下星期有消息啦,真係等到人都癲

希望下星期有消息啦,真係等到人都癲
Asia133 發表於 2017-08-12 00:22:12 原文

絕對感受到師姐這一刻既心情,系最咁無耐
你排得咁早己經好過我當日好多啦!
我當日個揀樓次序系8佰幾,又吾知幾時會收揀楼信,打電話上房署,又十問九不知,好彩這個論壇有好多熱心同好心既師兄/姐,每天给我地回報個揀楼情况去到边個號碼,咁自己咪去計下幾時先會到自己去揀楼,到差吾多日子,又狂担心揀楼信會吾會寄失,公司如果突然多野做,放吾到假又点算呀!点解咁耐都收吾到揀樓信既,種種百般憂慮不停在你腦海裏面漂浮着,百般無耐既滋味,當刻真系非筆墨可以去形容…………

絕對感受到師姐這一刻既心情,系最咁無耐
你排得咁早己經好過我當日好多啦!
我當日個揀樓次序系8佰幾,又...
angella 發表於 2017-08-12 06:29:38 原文

係呀,我而家日日都打電話去房委銷售熱線,check 吓出左揀樓日期未,
另外,我同D同事講哂,如果到揀樓日,吾好阻我放假揀樓

係呀,我而家日日都打電話去房委銷售熱線,check 吓出左揀樓日期未,
另外,我同D同事講哂,如果到揀樓日...
Asia133 發表於 2017-08-12 11:18:04 原文

我果時最worse諗,如果真系吾好彩公司放吾到假,為有要浪費幾百蚊去攞張醫生纸番離放病假

我綠長90內,因為綠表攪珠後,要直到揀樓才有信通知,呢段期間真係一日數一日咁,最好早D揀,了左件事去 ;...
Asia133 發表於 2017-08-11 23:35:10 原文

係啦,我都係綠長,由抽到到宜家都係等,一路都冇消息。成日心掛掛,又唔知自己有冇睇錯,空歡喜一場;又唔知自己封揀樓信有冇寄失。感覺好浮。

係啦,我都係綠長,由抽到到宜家都係等,一路都冇消息。成日心掛掛,又唔知自己有冇睇錯,空歡喜一場;又...
Carmen01 發表於 2017-08-12 19:42:10 原文

我又係驚自己睇錯呀,日日打電話去check ,吾痴線既都攪到就黎痴線

希望下星期有消息啦

我又係驚自己睇錯呀,日日打電話去check ,吾痴線既都攪到就黎痴線
希望下星期有消息啦
Asia133 發表於 2017-08-12 21:40:58 原文

希望師姐揀到心儀單位。繼續將最新情報post上嚟呀。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖