香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 聊天室 » 香港病咗, 好嚴重
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...6...24
支持鍵盤翻頁

回應 #50 飛faiyu772

天曉得,肯定的了,冒出頭來,哩种明顯就系由內地普通話轉化,你條茂利好明顯就系新移民黎到香港再叛變,扮正自己系正統香港人,再攻擊人地係新移民。李露美啊,扮就扮似d啦,自己半桶水仲敢出黎攻擊人地。你話香港系唯一對外又話乜乜英系法制,我話你知,中國依家係第二大經濟體,你如果想俾英國殖民嘅,你去大不列顛穩只島俾人殖民,唔好系中國嘅地方丫民丫武搞分裂,你去叫d黃毛鬼做老豆啦,香港系中國領土一部分,你如果唔中意,米欄羅。李露美啊,你系97年前有无機會俾你遊行啊?你97年前衝擊下英國政府機構試下,鬼佬開槍打到你成只蜜蜂竇咁啊,廢仔。支持香港各區,一人一藤條,幇人教仔。你老豆唔教,有人會幇你教。
分享 分享 讚好人數:5查看名單

回應  飛faiyu772

天曉得,肯定的了,冒出頭來,哩种明顯就系由內地普通話轉化,你條茂利好明顯就系新移...
王SW 發表於 2019-07-25 05:10:14 原文
大部分的香港人上網,不太喜歡寫太多字,主要是用口語化/白字之類,但並不表示全部人都是這樣的,你可能讀書少,才有這樣的想法吧,我比較喜歡爬文/寫字。可是,單憑我寫多幾個字,就一口咬定我在喬裝大陸人,我該怎樣反應才對?即係話我扮乜似乜?意味著很成功? 其實,本人對你所說的大陸,一點興趣也沒有。你隔住個Mon也看到我有半桶水,咁勁?你係咪有一桶水?甚至多到滿瀉呢?我係咪應該要羨慕你? 差點忘記,你不要教化别人,原因是你講粗口,都只敢用同音字!你不覺得很窩囊?明明就是隔靴搔癢、很不痛快的事呀,至於我的未來,不勞你費心,請照顧好自己就可以了。本留言最後由 飛faiyu772 於 2019-07-25 05:54:30 編輯
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯
分享 分享 讚好人數:2查看名單

你是否來自大陸,天曉得?你愛國之餘,更享受香港的自由空氣,這就是肯定的了。眾人皆知一直都有土共潛伏...
飛faiyu772 發表於 2019-07-25 04:35:58 原文
你可能坐時空機由殖民地時的香港返來2019年搞事的 仲共匪又潛伏香港的 笑死香港人啦。本留言最後由 cycream 於 2019-07-25 05:57:50 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

是否今次反送中令一地人時空錯亂精神失常呢?睇下飛fai哥的超常發言就明了,香港真係病左,而且好嚴重。多謝飛fai哥入來幫我佐證我貼文題目正確 本留言最後由 cycream 於 2019-07-25 06:04:09 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

是否今次反送中令一地人時空錯亂精神失常呢?睇下飛fai哥的超常發言就明了,香港真係病左,而且好嚴重。多...
cycream 發表於 2019-07-25 06:03:07 原文
多謝飛fai哥?我同你一d都唔熟,所以請勿稱兄道弟。你咁容易信我所寫的東西,應該理解為(易坤),正確描述:容易受騙的意思。
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

回應 #55 飛faiyu772

飛兄文筆,一流

飛兄文筆,一流
andycym 發表於 2019-07-25 06:38:01 原文
唉呀,你千萬別這樣說,讓別人又不爽啦!以為我倆在唱雙簧、掹貓尾呀,我會害怕/驚驚的。
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

回應 #57 飛faiyu772

除咗評論,也會關注別人的發言質素,包括內容、文筆與辯論技巧。

除咗評論,也會關注別人的發言質素,包括內容、文筆與辯論技巧。
andycym 發表於 2019-07-25 06:49:12 原文
同你傾偈就精簡好多,幸好論壇還未進展到是語音,咁攪法⋯真係口都乾!
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

回應 #41 飛faiyu772

叫得匪國 咪話吾係講中共呀 九七後 香港全係你講嘅匪國土地 以匪國形容中共 自然恨火燒心 二十二年都吾走 生活質素 吾會好得去邊 去台灣都係兩百萬 夠就走啦 否則日日屈在 匪國地盆 死狗咁 慘渡餘生
菩提本無樹
分享 分享 讚好人數:5查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...6...24
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
十分抱歉!本帖子已被關閉。

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖