香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 駿洋邨 » 火炭新公屋一問
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

我都想知,本身住開港島,火炭同東涌對我來講一樣遠,所以從來冇唸過要博碩門火炭,個個人情況唔同
落落520pong 發表於 2019-03-31 12:53:46 原文
火炭番港島唔方便,相反碩門有682!
我都成日番娘家架
4擴G1325。心願達成!沙田區 火!炭!駿!洋!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

要諗吓.依家火炭站返工放工以人山人海.係咪想像中好同方便.真係要諗下.
candyhau 發表於 2019-03-31 19:07:26 原文
你號碼同我一樣 派咗去邊 通知一下
2013擴4 G1327
2019.11.14轉S3,11.18轉S4,
21收信 駿洋邨 ,感恩 終於結束七年的等待
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我依十住紧青衣,阿囡9月升讀小一(跟阿哥,一間唔错嘅小學);阿哥就升讀中一(冇意外嘅話应該可以派到葵青区...
J2018 發表於 2019-03-31 15:57:58 原文
如果你真係中沙田既,依到既校網比葵青更多選擇,只係睇你小朋友表現同埋學校仲有冇位!睇家喇本留言最後由 Leungtzs 於 2019-03-31 20:40:34 編輯
4擴G1325。心願達成!沙田區 火!炭!駿!洋!

回應 #51 Leungtzs

那個人不知碩門方便
G1308
05/2012藍咭 鄺4
07/2018 S1
21/08/2018 s2
20/09/2019 市4 蘇屋彩雀高層
24/08/2018 S4 滿東(28/08電話拒絕)
22/09/2018 s2

回應 #52 happy007007

好呀!
G1329擴4

本身住上水,其實一直心水想選擇粉嶺大埔,如果唔係等新界唔知仲要等幾耐既話,駿洋既位置真係唔吸引
G1323 >獲派駿洋邨

我打算5月轉區避火炭,因為真的不想要
G1316,18年特快2050,
18年7月擴3轉市3,9月轉回擴3,13/12轉擴4
18年5月派迎東,
心水葵青靚骨

去睇过駿洋邨,周邊工廈林立,想出來散步都冇地去。其實除左係新屋好外,都冇咩好。不過又不想小朋友轉校,所以派到就要本留言最後由 fong0929 於 2019-04-01 14:37:13 編輯
擴四 G13387

想請問一下,點解會咁多人想要火炭?有上網睇過地圖,好似唔近火車站⋯⋯
是否有啲咩好吸引的因素呢?
因...
Bunibuni 發表於 2019-03-31 01:02:18 原文
因為擴巿派完呢道後再無新樓了,人人趕上樓
擴3 1324-1326
等左7年半+單人7年?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖