香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 葵聯邨二期 » 歡迎大家進來參觀我的家 ( ^__^ )
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...59...131
支持鍵盤翻頁

回應 #580 torreshk

除左裝修設計分區之外,仲要每個屋邨嘅討論區都要睇,好多會員都係在自己所屬屋邨分享裝修圖片本帖最後由 BBwing 於 2015-03-20 22:19:28 編輯
擴2,G12668XX,
11/12/2010藍卡,
29/01/2013審查,
27/02/2014第1次收信預派葵聯二期
08/07/2014正式簽約收樓
終於有自己嘅安樂窩 ( ^ _____ ^ )
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  LK陳
    其實你可以先找好自己想要的裝修圖片,再拿去裝修公司問價比較,同埋睇下人哋嘅完成圖參...
BBwing 發表於 2015-03-20 22:15:33 原文

明白THX
G1268 市2
2015-03-14 派德朗
分享 分享 讚好人數:1查看名單

全屋裝修都是由我老公和他的哥哥一手包辦,所以無法提供價錢和裝修公司資料
另外廁所牆身的只是貼...
BBwing 發表於 2014-11-08 17:28:48 原文

想問下你有冇產底油油?
我見到有人講房署用料好,唔洗產底都都得
住十幾年都唔會有問題
G1268 市2

回應 #584 torreshk

我有剷呀!其實公屋的質量還可以,但牆身水平不夠直,要修補一下,而且我還要弄防潮

回應  torreshk
    我有剷呀!其實公屋的質量還可以,但牆身水平不夠直,要修補一下,而且我還要弄防潮...
BBwing 發表於 2015-03-21 02:10:57 原文

又係我呀,你整趙門點設計?即係門框原本果個拆左後點補後D位,我見有一邊係做左小小牆
G1268 市2

回應 #586 torreshk

我個燈槽同門框之間就係趟門路軌,而燈槽下面左右兩旁的木條,我是收納了內藏燈,如只需要弄趟門,可以不用那兩條木條

我個燈槽同門框之間就係趟門路軌,而燈槽下面左右兩旁的木條,我是收納了內藏燈,如只需...
BBwing 發表於 2015-03-22 22:22:52 原文

不好意思,我講漏了我係講洗手間趟門
G1268 市2

回應 #588 torreshk

你要同個師傅講~問佢拆完點修補缺口~叫佢幫你諗~個個師傅做嘅方法都唔同~但佢哋應該會識做~本帖最後由 BBwing 於 2015-03-22 22:31:02 編輯

你要同個師傅講~問佢拆完點修補缺口~叫佢幫你諗~個個師傅做嘅方法都唔同~但佢哋應該會識...
BBwing 發表於 2015-03-22 22:30:11 原文

明白
我都仲搵緊師傅,又想要個好師傅,又要限budget真係一個大問題@@
G1268 市2

你要同個師傅講~問佢拆完點修補缺口~叫佢幫你諗~個個師傅做嘅方法都唔同~但佢哋應該會識...
BBwing 發表於 2015-03-22 22:30:11 原文

想問下你窗台D石係邊買? 廁所個趟門我C FU話趟門前面個櫃唔好安死,因為如果度趟門壞左要整就好麻煩
你地有冇預留趟門以後壞左要整點拆出黎?
G1268 市2

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...59...131
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖