香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 油麗邨 » 我倆的安樂窩
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...55...131
支持鍵盤翻頁

回應  aq6652

因為二公婆好少煮飯所以冇諗住放餐檯,廢事阻住個廳,
想買張好樣d嘅摺檯,唔用嘅時候就放 ...
mikemike1105 發表於 2012-2-27 16:57:22

我都睇左好多地方都無型格既摺檯.....好頭痛呀
100 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 541# christmas222
妳都想用摺檯?大家一齊留意下,如果有d型仔d嘅摺檯互相通知一下呀,
仲有呀,妳屋企装修得好靚呀,尤其係個廚房呀,妳雪柜放喺廚房,
咁請問洗衣机放邊呀???

回應  christmas222
妳都想用摺檯?大家一齊留意下,如果有d型仔d嘅摺檯互相通知一下呀,
仲有呀,妳屋企 ...
mikemike1105 發表於 2012-2-27 21:54:58

我無用到洗衣機,因為我個囡係荃灣番學, 今年先一年班, 暫時都會兩邊住, 衫都唔會係呢度洗, 要洗都拎去街, 好過放一大部洗衣機, 一個月先開兩三次無用......個廳太細喇, 一定要用摺檯, 我又衰想買玻璃又要型既, 所以搵極都無
100 字節以內

我同個囡 (7歲) 我只係整左一張四呎半床一齊訓.....本帖最後由 christmas222 於 2012-2-24 16:21:2 ...
christmas222 發表於 2012-2-24 08:20:59

我買咗上3下4嘅碌架床瞓住先,個女上面2公婆瞓下面

我無用到洗衣機,因為我個囡係荃灣番學, 今年先一年班, 暫時都會兩邊住, 衫都唔會係呢度洗, 要洗都拎去街, ...
christmas222 發表於 2012-2-27 14:59:42

1年級....讀2年級轉去對面讀都ok;我女番藍田而家5年級~~

1年級....讀2年級轉去對面讀都ok;我女番藍田而家5年級~~
gloriap 發表於 2012-2-27 23:05:06

我唔會轉喇, 因為佢係果間讀得幾好, 岩岩上星期五派左成績表, 全級考十五, 佢又讀得開心, 最緊要係平時阿婆&工人姐姐湊開, 佢地住葵涌, 我又要番工...........

我無用到洗衣機,因為我個囡係荃灣番學, 今年先一年班, 暫時都會兩邊住, 衫都唔會係呢度洗, 要洗都拎去街, ...
christmas222 發表於 2012-2-27 22:59:42

Christmass222
你有 post 相嗎? 係第幾版?

回應  kcss18

我住緊啦!因為趕住喺新年前搬入去簡單裝修算了,牆無剷底油咗三浸、包地磚、三條門檻 ...
vasto 發表於 2012-2-27 20:02:08

你係搵邊到裝修的? 包地磚嗎?
我想現在先搵人鋪地磚同油牆先.

Christmass222
你有 post 相嗎? 係第幾版?
kcss18 發表於 2012-2-28 12:44:02

我仲未裝修好架.....
我post左少少相咋
http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=28029&extra=&page=1
100 字節以內

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...55...131
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖