香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 資訊站 » 國際新聞 » 美國B-1轟炸機 Vs. 中國轟10
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5...7
支持鍵盤翻頁

>>>>回望歷史全世界所有戰爭都於美國有關,而且大多數也是美國政府搞出來,數之不盡

唔鍾意一個國家…都唔可以將所有錯都入晒人地數…呢種思維要不得…

>>>>國土是原則問題,每一個國家都會抗爭到底!

咁韓戰起因係美國入侵中國做成?
如果話釣魚台既話…我當然認同,我不滿日美既行動既同時,我一樣不滿中國政府既態度,你又明唔明我點解不滿呢?
兩情若是久長時
又豈在豬豬肉肉
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我當然係中國人啦…美國死幾多人對我只係一個數字,有關系自然會著緊,我在乎1個中國人既命多過美國人既命...
carlin1973 發表於 2012-7-13 13:31:46

好似有少少關我事,最初是我發表,趙生先回應我
我相信每一個人都唔希望有戰爭,我只根據韓、越戰既歷史,
說明就算當年美國軍事強大過中國,都唔夠中國打,
從來沒有說過當年既戰爭是正確,
誰是誰非,都已過去,已成歷史
有,很好,沒有,也沒關係

我八卦啫
表妹 發表於 2012-7-13 13:32:46

表妹...救命呀...救命呀...      
我出左 2 隻紙飛機...兩個男人唔知爭乜...
先來口角...就來打架...遲 D CLUB 打仗喇...
叫佢地唔好咁喇...yaya 妹妹唔開心會....

回應 43# LadyYaYa

我已盡力架喇
都係表妹唔啱 表妹錯
停火啦,好嗎???兩位大哥
有,很好,沒有,也沒關係

好似有少少關我事,最初是我發表,趙生先回應我
我相信每一個人都唔希望有戰爭,我只根據韓、越戰既歷史,
說明就算當年美國軍事強大過中國,都唔夠中國打,
從來沒有說過當年既戰爭是正確,
誰是誰非,都已過去,已成歷史
表妹 發表於 2012-7-13 13:49:24

論壇既意義就係交流同討論,冇話關唔關邊個事…人人有唔同睇法…拗下好正常…
兩情若是久長時
又豈在豬豬肉肉
分享 分享 讚好人數:1查看名單

…冇乜野炸…
豬豬向來鍾意唱反調,拗下嘴…咁次我認錯,Sorry趙生,YaYa妹同表妹啦…唔好怪豬豬…
兩情若是久長時
又豈在豬豬肉肉

我當然係中國人啦…美國死幾多人對我只係一個數字,有關系自然會著緊,我在乎1個中國人既命多過美國人既命...
carlin1973 發表於 2012-7-13 13:31:46

其實每一個人生命都重要,無論你係咩人,但是對方要發動戰爭,無理由自己為著唔想戰爭,企喺度等死,所以只有還擊,戰爭死人難免。開頭我都講:人不犯我;我不犯人。中國人不是好戰份子。
性格决定命運,選擇决定人生。
生命就是本錢,命運就是賭注。

回應  LadyYaYa

…冇乜野炸…
豬豬向來鍾意唱反調,拗下嘴…咁次我認錯,Sorry趙生,YaYa妹同表妹啦…唔...
carlin1973 發表於 2012-7-13 14:14:49

yaya 妹妹...最鍾意豬豬哥哥聽話...鍚哂你...
豬豬哥哥咁乖...yaya 妹妹找你去行街街...   
食糖糖 & 食雪糕添...

[quote]我當然係中國人啦…美國死幾多人對我只係一個數字,有關系自然會著緊,我在乎1個中國人既命多過美國...
趙生 發表於 2012-7-13 14:18:50

你唔乖...

會有楊校長和黃訓導主任出來做聯合國調解員   。排解鬥紛。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖