香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 各類調遷 » 紓緩擠迫調遷 » 今日竟然冇人揀海麗7-9??
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  Winniechow0518

我都喺沙田! 應該揀安蔭! 我會安排轉校
Fandy888 發表於 2021-03-04 21:34:49 原文
小朋友幾年級呀?
如果講讀書,留係沙田,一定好過葵涌嗰邊

我大女小四、二女小一、最細果個今年九月讀K1
我都情願辛苦啲,留佢地係沙田讀書!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #41 Beatrix

小一同小三!
去咁遠讀書好辛苦!

回應 #42 Fandy888

好認同,大人你話你情願辛苦的,但這只是你自己的角度出發,你要唔要從你的小朋友角度唸一唸,太辛苦就算校網好唔一定可以學到野,如果我揀到海麗,我的小朋友一定會轉校

回應  Fandy888

好認同,大人你話你情願辛苦的,但這只是你自己的角度出發,你要唔要從你的小朋友角度唸一...
carfield0916 發表於 2021-03-04 23:09:16 原文
我當然係以小朋友角度諗啦!
我渣車接送小朋友,車程都係12分鐘!

回應 #44 Beatrix

有車又唔同,舒服好多
2020申請擠迫戶調遷計劃,第一年申請。
排134x密度5.27第11日簡樓成功中3-4市區新樓

我當然係以小朋友角度諗啦!
我渣車接送小朋友,車程都係12分鐘!
Beatrix 發表於 2021-03-04 23:13:30 原文
C姐表示車程都係12分鐘!請問通常在幾點、由邊度開車?回程(接放學)也只需12分鐘嗎?
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

回應 #46 飛faiyu772

佢自己有車呀。。如果要公共交通工具當然無可能咁快啦。。又要等車又要停站

C姐表示車程都係12分鐘!請問通常在幾點、由邊度開車?回程(接放學)也只需12分鐘嗎?
飛faiyu772 發表於 2021-03-05 11:02:42 原文
由海麗到大圍美田,行尖山隧道
自己渣車,車程只係10分鐘.....
比多2分鐘係去新翠果邊!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  飛faiyu772

佢自己有車呀。。如果要公共交通工具當然無可能咁快啦。。又要等車又要停站
ykbobo20033 發表於 2021-03-05 11:10:58 原文
如果搭286x 係長沙灣返大圍!
等車時間仲耐過行車時間?

如果搭286x 係長沙灣返大圍!
等車時間仲耐過行車時間?
Beatrix 發表於 2021-03-05 11:18:40 原文
搭公共交通工具真係唔得,搭咁耐車咁細個會好辛苦

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖