香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 冠德苑 » 清折戶加長者今次想買冠德最平單位唔知機會大唔大?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5...8
支持鍵盤翻頁

一係最平,一係最貴,冇中間?得325萬同529萬,2個選擇?
fossilman 發表於 2019-04-24 22:41:20 原文
冠德唔係兩房就三房
就算個則有唔同頂多咪相差10尺
爭20尺好未?
主要唔同就係座向高低分別
其他網站資料
最細445尺,最大568
最平$7311
最貴$9308
推算細單位325~414萬
大單位就415~528萬
分享 分享 讚好人數:3查看名單

回應 #41 siupy

good idea
must try next time.
分享 分享 讚好人數:0查看名單

有大買大

有大買大
chrislau55 發表於 2019-05-14 08:02:02 原文
五百幾萬樓價,你知唔知要供幾錢一個月?月供兩萬三再加千五管理費,仲有水電煤基本支出,但最慘居屋入息限額係五萬八,唔到額就供得吃力,過額又唔合資格!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

GXXXX28  2021 綠置

五百幾萬樓價,你知唔知要供幾錢一個月?月供兩萬三再加千五管理費,仲有水電煤基本支出,但最慘居屋入息...
hkschan 發表於 2019-05-17 21:42:41 原文
買得冠德就多數都有“父”幹,唔一定俾半/一成首期。當然,亦有人係有現金兼職無計收入。

正,我都想要

冠德唔係兩房就三房
就算個則有唔同頂多咪相差10尺
爭20尺好未?
主要唔同就係座向高低分別
其他網站資料
...
siupy 發表於 2019-05-11 01:16:27 原文
睇圖則,3房得1個呎吋,2房就4個
我估(有錯勿插)3房賣450-529萬,2房賣325-450萬

唔知樓主會唔會考慮其他地區居屋呢本留言最後由 fossilman 於 2019-05-19 20:10:41 編輯

睇圖則,3房得1個呎吋,2房就4個
我估(有錯勿插)3房賣450-529萬,2房賣325-450萬
唔知樓主會唔會考慮其他...
fossilman 發表於 2019-05-19 20:10:17 原文
佢講得買兩房
我預佢budget三百尾四百萬
呢個價錢唔要何文田都好多選擇
不過佢想要何文田應該有佢原因
但論方便
我唔覺得何文田好方便
行去MTR都好遠下
巴士線又少
純粹叫做響市區
長沙灣/馬鞍山/火炭都近MTR得多

回應 #49 siupy

校網也是很重要的說。
另外,綠表都有很多有實力的買家的說。
居屋2018 白長第十二粒珠(69) WE 827 -->家人生病放棄了
居屋2019 白單出戰  預做炮灰  志在參與
居屋2020 白單同白居二繼續炮灰

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5...8
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖