香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區3人 » 想統計下市3派樓情況參考下
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5...7
支持鍵盤翻頁

政府真係onX 架,其實有啲得幾層個啲好應該要拆啦!佢又係咁放啲大陸人落嚟搞到公屋供不應求,咩都要以班大...
zeniacheng 發表於 2017-12-17 07:17:01 原文

真係唔係好明咁多問題出現都可以當無野,呢下先勁!

仲要搞郊野地方,呢點絕不認同!郊野佢有佢既價值,好多外國人都出書講香港郊外好地方,座座山都已經挖晒一半,係咪所有地方填平先得,一個咁細地方,地圖上香港只係一個點而已,就住左8百幾萬人,而家唔係搵地方去迎合,而係點樣將個問題加以控制及減少,唔識解決問題只會越來越蠢

就等於佢地之前整個人工沙灘咁,搬晒d海洋生物去第2度,問題佢地適唔適應到,佢地會唔會游返晒來,而且海洋生物可能住係沙、泥下面好低,只帶走表面唔係好低既生物,咁整咪死晒
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我哥等緊1人單位   佢係咁比啲長者快速分戶,比啲人將間屋留比子女都好有問題,
zeniacheng 發表於 2017-12-17 07:18:12 原文

呢招咪絕囉,間接仔女唔駛排

咪係,真係好過份,老人家可以半年內上樓,政府真過份
呢招咪絕囉,間接仔女唔駛排
jenny389 發表於 2017-12-18 03:53:01 原文
大陸人唔好再落嚟香港爭公屋!隔離屋勁多大陸人5年生3件,拎曬福利又想轉大屋,好憎佢地

郊野公園咁偏遠,根本唔可以考慮嚟起樓囉!
你諗下,佢話8百萬人,有幾多真正香港人生嘅孕子女?又單程又雙非,今日有單新聞好恐怖,女疑犯持雙程證來港,長時間在港居住,其女兒持有香港身份證

真係唔係好明咁多問題出現都可以當無野,呢下先勁!
仲要搞郊野地方,呢點絕不認同!郊野佢有佢既...
jenny389 發表於 2017-12-18 03:51:34 原文
大陸人唔好再落嚟香港爭公屋!隔離屋勁多大陸人5年生3件,拎曬福利又想轉大屋,好憎佢地

咁都得。。。我都有啲擔心第2次派邊。。。
第一次派坪石
第二次華富
真係一次差過一次
Fibosecheung 發表於 2017-12-18 01:55:11 原文

之前觀塘已經係填海填返嚟。。。仲填海。。。

呢個post有個sally嘅人好XX, 我話出POST個位有錢裝修得咁靚就唔好住公屋,佢就衝出嚟話我,又話我窮就叫我上順安,但呢條八X一派就派左安達邨比佢,真係唔公平,佢話佢自己出過post又係裝修到間屋好靚只用十幾萬喎,有十幾萬拎出嚟就嚟好住公屋啦!佢自己又住緊公屋但又扮高尚先好笑,呢啲人總要還架!
http://cyclub.happyhongkong.com/...0&page=7#pid4476189

回應 #41 jenny389 本帖最後由 zeniacheng 於 2017-12-18 09:30:00 編輯

第3次未派?
第一次派坪石
第二次華富
真係一次差過一次
Fibosecheung 發表於 2017-12-18 01:55:11 原文

第一次順安……
cattycheng 發表於 2017-12-16 03:25:31 原文

你第一次派順安都好丫, 我第二次派順安, 壓力仲大呀
市3, G1282
17/1/2018 S3 最後一次機會

第一次派坪石
第二次華富
真係一次差過一次

可能好快就第三次喇~~我都好驚第三次既來臨呀
市3, G1282
17/1/2018 S3 最後一次機會

回應 #48 jessieng711

唔好灰心,重有一次機會喔!下次會派好嘅比你㗎!加油!
擴3轉市3,G1291xxx,12/12/11藍咭,10/12/13審查。6月2日派第一次順安……拒絕!2018年1月8日轉S4,希望派到適合我哋嘅單位!1月10日收信派居泰樓……5月17日終於攞匙收樓  (^ω^)

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖