香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區2人 » 今日見主任
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  kakawinwin
牛頭角上村,因我地住開官塘,屋企人都住呢區,所以好想住返這區,但單位話有不愉快事件,但...
璐 發表於 2017-12-04 18:03:52 原文

哦,咁都係不愉快事件O者,係呢區一早俾人揀晒啦,你仲揀到,真係好好彩
揀到牛上都好好啦,我都住開KT,所以都希望可以派番呢D咁就好喇
G1300xxx   擴2   
2/2012 藍卡
15/3/17 轉市2,暫緩
29/12/17 轉S2
1/3/18 轉S3
2/3/18轉S4 3/3/18 收信派彩盈邨高層
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #41 kakawinwin
直係好好彩,完全誤打誤撞,本来是10月27曰揀楼,但我收信時已遲咗,即時打去1823.個職員好好人,佢話11月6曰仲有一次机会,即時請假去,因我老公都在10月30號上樂富問,但職員就話過咗冇得後補,仲話我地正常隊仲有几個月,叫我地再等,所以佢地講的都唔同,仲耍好彩到变咗6號嗰日第二個揀,几警之前嗰個揀咗呢個單位,之後每上上cyclub,知好多審查的知識,昨天見咗啦,主任話我的资料好齐,仲話我好叻,計得好啱,真係一額汗,呢一個月的功夫没有白費,最後,大家加油,齐齐上樓
G1303擴2.2012年3月篮咭,2016年特快8xxx,2017年特快44xx,11月6號揀樓,12月4號見主任,18年1月4號合格,1月12號收信s4.1月19號签约取匙,正式结束輪候生涯

你真係好好彩,恭喜晒!
G1265(4人新界)2010/9取藍卡
2012轉4人,2017/6見主任
2017特快no.9xx,10月11揀樓(冇去)
2017/11/21 S2,2017/12/1 S3,2017/12/4 S4
2017/12/8收信派欣田(綠田)

直係好好彩,完全誤打誤撞,本来是10月27曰揀楼,但我收信時已遲咗,即時打去1823.個職員好...
璐 發表於 2017-12-05 11:33:14 原文

我係1300市2,原本擴2,
2月已經審查完轉過市2,
你老公去過樂富問過職員,話你正常隊等多幾個月就派
咁我1300,即係等多幾個月到我?

另外一問,即係而家牛上個單位hold左俾你?
等你合格就即俾鎖匙你?本帖最後由 kakawinwin 於 2017-12-05 13:15:40 編輯
2/2012 藍卡
1/3/18 轉S3

回應 #44 kakawinwin
yes,個職員咁讲,应该差不多啦,係呀,己hold,祝你都上到心水楼
G1303擴2.2012年3月篮咭,2016年特快8xxx,2017年特快44xx,11月6號揀樓,12月4號見主任,18年1月4號合格,1月12號收信s4.1月19號签约取匙,正式结束輪候生涯

市2-G1314_2012年9月
(2018年3月8日S1,5月28日見主任,10月10日S2,???S3,30號S4,11月3日派港島耀東)
特快2015_P175XX,2016_P117XX,2017_P66XX,2018_P17xx

yes,個職員咁讲,应该差不多啦,係呀,己hold,祝你都上到心水楼
璐 發表於 2017-12-05 13:25:49 原文

承你貴言啦
你應該都好快審查合格架喇
我上次2月23日審查,跟住3月4日網上已經轉左S2喇
所以你留意下啦本帖最後由 kakawinwin 於 2017-12-05 14:03:46 編輯
2/2012 藍卡
1/3/18 轉S3

回應 #47 kakawinwin
會呀,我預計大约一個月到

G1303 市3
2012. 4月 擴3
2014. 1月 第一次審查.. 2月S2
2016. 市3
2018. 1月4日 第二次審查
5月21. S2   5月31. S3 6月8 S4  居泰超低層

回應 #1
祝早日上樓
U-0237XXX-X 市區單人,G1300XXX擴展市2人 2012-4月,G1300XXX轉市區2人?年,2017-11-28 網上 S1,12-21收審查信,2018-1-3審查,1-26 網上S2,2-21收合格信,3-15樂華南2F,4-29興華二邨2F,6-13網上S2,中途見社工是照顧長期病患者的親人,最後社工轉介我的個案比社署作評估指定區域,8-10收信指定區域,8-16網上S3,8-24網上S4,8-28最後一次指定深水埗區域,感恩收信派蘇屋2期。2-15拎鎖匙

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖