香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 朗善邨 » 心目中的2-3人單位裝修
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #29 Suk!

上綱登入朗善邨,可以了解多的.
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  Suk!
    我剛打價,L型厨柜,浴室柜,浴屏,地台,油漆,間2房,约7万。訂做全屋傢俬,约3万,...
kenleumg 發表於 2016-08-28 17:54:44 原文

咁貴!? 我上網睇到啲套餐平好多, 大約都5萬全包 (除傢俬電器)  

1.應該可以,如果房加抽氣扇會比較好。
2無大問題,個櫃加多對門比較好,原因當個大喼放入好多野時會好重...
晴先生 發表於 2016-08-28 18:53:05 原文

1) 尼樣我咁要到時同師傅諗一諗點整
2&4) 係WO, 咁整方便左, 但4活動櫃要訂做? 定買現成果啲?

咁!近門口間房咪好熱囉!其實我到諗到頭爆喇!唔知2至3人細單位可唔可以裝兩部冷氣呢!
jjtse 發表於 2016-08-29 00:36:32 原文

感覺2部冷氣好似太誇張, 或者到時好似樓上講咁, 裝抽氣扇  

如果是同媽咪住,唔間房都得喇,我同啊仔都是用變形床,淘好便
明明明 發表於 2016-08-29 01:19:53 原文

其實係GA, 不過因為我多數番通宵, 生活基本上日夜癲倒, 驚有時夜晚嘈到媽媽, 所以最好有野間一間

回應 #42 Suk!

首先,我个裝修公司,係之前己经幫我幾个朋友裝修過,手工好的。第二,网上的套餐,唔系L型厨柜架,重點係 ∶ 唔知好唔好啰,到时有手尾你跟,都幾烦
扩3 ~1274xxx/X泉高層

1) 尼樣我咁要到時同師傅諗一諗點整
2&4) 係WO, 咁整方便左, 但4活動櫃要訂做? 定買現成果啲?...
Suk! 發表於 2016-08-30 23:41:13 原文

我自己改加四個轆

如果唔係可以不放櫃,用來放地拖掃把之類都可!
(牡丹樓)陳先生

參考下先, 我都係2-3人單位, 最近也成日行傢私鋪

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖