香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區2人 » 想問問G1324大概幾時先到
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

啱啱打去房署問過,都係叫我上房署網頁睇吓輪後號碼
linglai 發表於 2016-04-12 14:31:34 原文

打去長者熱線?
你見主任到合格都一切順利?本帖最後由 ep91 於 2016-04-12 15:13:02 編輯
G1326xxx 市2
13年3月收藍卡(兩長者共享頤年,夫婦),擴展市區
15年2月16日見主任,15年3月1日轉step 2
16年3月9日網上轉市區,12日已轉字,16年4月28日直接轉S4
16年5月6日收信預派禮達樓,12日簽意向書,等等等鎖匙ing
16年11月14日終於收到鎖匙信11月23日拎匙啦!!!!!!!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

係致電長者熱。
一切都順利。
市2(共享頣年)

係致電長者熱。
一切都順利。
linglai 發表於 2016-04-12 15:52:32 原文

你有冇同佢講清楚,有兩個後過你二千個號碼嘅都派咗,點解ga
G1326xxx 市2
16年3月9日網上轉市區,12日已轉字,16年4月28日直接轉S4
16年5月6日收信預派禮達樓,12日簽意向書,等等等鎖匙ing
16年11月14日終於收到鎖匙信11月23日拎匙啦!!!!!!!

回應 #42 linglai
唔好介意想問下ching會唔會係天倫樂?雖然見你寫咗共享。只想confirm下。因我自己初初唔識分兩者的。以為係排同一組no.
綠置居排普通家庭41xx

1323xxx 巿二共享頤年
4/7/16電話拒絕編配
30/8/16收信轉返s2
27/10/16網上轉s3
31/10/16網上轉s4
04/11/16派正達高層

回應 #44 sdu

係共享頣年
市2(共享頣年)

回應 #43 ep91

有提及,不過都係話照No輪,或者可以寫信去追吓
市2(共享頣年)

回應  ep91
   有提及,不過都係話照No輪,或者可以寫信去追吓
linglai 發表於 2016-04-12 17:57:51 原文

如果係我,我一定會問清楚,而家都唔係照輪啦!或者要親身到樂富問好啲
G1326xxx 市2

咁啱唸到。會唔會係你其中一位長姐未夠60歲?因為要2人配房時都夠60先會派。
綠置居排普通家庭41xx

1323xxx 巿二共享頤年
4/7/16電話拒絕編配
30/8/16收信轉返s2
27/10/16網上轉s3
31/10/16網上轉s4
04/11/16派正達高層

咁啱唸到。會唔會係你其中一位長姐未夠60歲?因為要2人配房時都夠60先會派。
sdu 發表於 2016-04-12 23:28:30 原文

我睇佢個簽名檔,應該都夠ga啦!當申請時要58,到而家都3年,真係唔知點解
G1326xxx 市2

回應 #48 sdu

兩位老人家都80幾歲Lu
市2(共享頣年)

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖