香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 今日收樓事宜
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...46...49
支持鍵盤翻頁

回應  ckh3111
你諗住8月搬離郊區……
melodychan2016 發表於 2017-06-29 23:36:43 原文

因為無畀按金裝修師傅,拖咁太耐驚師傅以為唔幫襯,佢地轉投另一啲客
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  ckh3111
都係,荒島交通,948X返工,暫時可以接受
melodychan2016 發表於 2017-06-29 23:36:05 原文

你返工有直車,當然接受。唔似我

你返工有直車,當然接受。唔似我
ckh3111 發表於 2017-06-29 23:59:26 原文

係,喺荒島返工嗰程,又有位坐,方便過景泰出發,放工返景泰苑方便很多,放工返荒島就要罰企……

因為無畀按金裝修師傅,拖咁太耐驚師傅以為唔幫襯,佢地轉投另一啲客
ckh3111 發表於 2017-06-29 23:58:46 原文

再打俾佢講講,因為咁咁,遲些攞樓,一定幫襯,佢應等你……

係,喺荒島返工嗰程,又有位坐,方便過景泰出發,放工返景泰苑方便很多,放工返荒島就要罰企……
melodychan2016 發表於 2017-06-30 01:45:39 原文

我果邊咁惡劣,搬去邊都覺得交通方便咗。但你有機轉工/被轉工或者搬寫字樓喎,唔係永遠都中上環返工,可能去北角,甚至柴灣,你到時一定覺得荒島遠。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

再打俾佢講講,因為咁咁,遲些攞樓,一定幫襯,佢應等你……
melodychan2016 發表於 2017-06-30 01:48:09 原文

難講。既然有得收樓,就快趣搞掂佢。我一家呢半年已經等收樓等得好辛苦, 成日覺得有樣嘢未做。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

難講。既然有得收樓,就快趣搞掂佢。我一家呢半年已經等收樓等得好辛苦, 成日覺得有樣嘢未做。
ckh3111 發表於 2017-06-30 10:40:32 原文

me too, 我也想上去睇乜嘢look……

回應 #456 ckh3111

而家層樓已到手,一陣上去律師樓拎信

如果唔係農曆七月,想快啲搞掂入伙,費事凶宅啲儍人周圍亂up 嘢,而家,家長勁火,如果就搬,我及家長實剷到佢上天花板……

me too, 我也想上去睇乜嘢look……
melodychan2016 發表於 2017-06-30 11:58:24 原文

咁盡快去收樓啦

回應  ckh3111
而家層樓已到手,一陣上去律師樓拎信
如果唔係農曆七月,想快啲搞掂入伙,費事凶宅啲儍人...
melodychan2016 發表於 2017-06-30 12:02:47 原文

問過「專家」,農曆七月唔係日日都唔搬得屋。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...46...49
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖