香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 彩興苑 » 彩興揀樓報導區。。
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...40...123
支持鍵盤翻頁

回應 #388 angella

無高層揀,比其他人揀曬,我想揀頂層的,頂層難得仲未比其他人,但屋企人唔中意,唯有揀中下層。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  angella
無高層揀,比其他人揀曬,我想揀頂層的,頂層難得仲未比其他人,但屋企人唔中意,唯有揀中...
Ellis 發表於 2017-08-26 22:30:12 原文

當然吾好揀頂層啦!一來熱,同埋將來如果有乜喉管爆破,或者天台做防水做得吾好,頂楼就會系第一個受最嚴重影響既單位,仲有你吾知將來大厦會吾會租天台位比d电訊公司離做接收訊號天線喎!果d接收天線同鑊仔所發出既強波輻射,對人体都吾好啦!本帖最後由 angella 於 2017-08-26 22:53:23 編輯
分享 分享 讚好人數:2查看名單

有得住,無諗咁多其他野,住頂層預左天花一定會差的回應 #392 angella

回應  angella
無高層揀,比其他人揀曬,我想揀頂層的,頂層難得仲未比其他人,但屋企人唔中意,唯有揀中...
Ellis 發表於 2017-08-26 22:30:12 原文

A5中低層點解唔㨂A11? 純粹好奇,睇返星期五結果,A11仲有高層可以㨂
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #393 Ellis

頂樓似蒸籠咁

有得住,無諗咁多其他野,住頂層預左天花一定會差的回應  angella
Ellis 發表於 2017-08-26 22:50:12 原文

A11頂先係天台,A5, A3頂上面仲有舊野,無睇樓書核實,我估應該係啲水缸或者泵房既野,做得唔好會有震動或者噪音

有得住,無諗咁多其他野,住頂層預左天花一定會差的回應  angella
Ellis 發表於 2017-08-26 22:50:12 原文

咁你宜家咪可以吾使煩囉
叠埋心水等收楼
你地幾時收楼呀?本帖最後由 angella 於 2017-08-26 23:29:22 編輯

A5中低層點解唔㨂A11? 純粹好奇,睇返星期五結果,A11仲有高層可以㨂
mn888 發表於 2017-08-26 22:53:26 原文

A11個view仲望得遠,其實B2都吾錯架!本帖最後由 angella 於 2017-08-26 23:00:47 編輯

回應 #397 angella

仲未清楚,我都想問所有揀左樓的師兄師姐,係咪依家暫時都係等待????

回應  angella
仲未清楚,我都想問所有揀左樓的師兄師姐,係咪依家暫時都係等待????
Ellis 發表於 2017-08-26 23:01:10 原文

我可以答你系呀!宜加真系冇野可以做到架!要等收楼前既4至6個月左右才可以開始揾做銀行按揭,揾律師楼做楼宇買賣契约等等既法律買賣程序手續,果時,你真系乜野都要知,再不能同自己講話有得住,其他野都冇諗架啦! 本帖最後由 angella 於 2017-08-26 23:19:15 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...40...123
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖