香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區3人 » 如派左屋無公7裝修,房署或政府有資金補助嗎?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

分享 分享 讚好人數:0查看名單

如果派新公屋係冇裝修資助的,我地都有單親女會員自己鋪膠地板
舊公屋房署會幫你翻新,但地板都係要...
MaggieWong 發表於 2014-11-20 19:37:39 原文

咁都唔錯,最少慳一些....
XYZ

咁都唔錯,最少慳一些....
wing司 發表於 2014-11-21 10:05:13 原文

祝你好運,上左樓安定左,難關好快會過,加油

無錢都要買塊蔗入去住住先啦,好過無瓦遮頭,已經唔洗返工搵錢,無理由包埋生養死葬嫁麻。。。
BB060622 發表於 2014-11-20 22:27:58 原文

你又啱,或者問朋友比地毯鋪....SORRY,我係有工返,但因為之前因幫死佬借了筆錢,SO搞到我手緊,如果唔係,我養埋仔女,都仲可以SAVE 一萬...
唔還唔通破案咩,盡能力囉...
XYZ

我上個月揀了特快,間屋雖然房署已翻新.但屋內是冇地板,全部起了出來的.要買傳找師傅舖,人工同水泥五干.自己...
estherwong45 發表於 2014-11-20 23:43:22 原文

你屋企一定好大,可以間二房...
XYZ

回應  wing司
    其實唔裝修都冇乜問題ge 我細細個時屋企係窮到難以想像,又係單親家庭,屋企連個男...
迷婷 發表於 2014-11-20 23:58:15 原文

我都係打算自己油,同揾一些男性朋友去鋪地版...係咁多...
XYZ

回應  wing司
我出生來都是大富人家,36歲前仲可以買樓父母同老爺奶奶自己3層豪宅,身家過千萬,後來比至...
cosmos 發表於 2014-11-21 08:45:34 原文

當然,我會保住份工啦...如唔度,我都會找弟妹幫我出...
XYZ

如果唔係以前同死佬借左錢,而又搞到離婚,我如果唔係要攞佢既生活費比小朋友,我都唔STAY係香港了...我都要為仔女生活好過些...
我無要佢錢...我食又得唔食又得...其他衫鞋唔買,SKIN CARE都係妹妹比我,唔需要買,只買一些日用品,買菜,天天煮,我同仔女都帶飯...
己盡慳了...
XYZ

一個月儲一千元,3年都有三萬六,自己動手鋪膠地板,電器,傢俬用最便宜的或上綱找二手傢俬,應該都可以住!
1262XXXX-1264XXXX
2010年10月變2人申請
2014年4月25曰 S4 派了不受歡迎單位(拒絕)不計一次
2014年5月22曰 S4 派了美德樓 5月29曰收信 等待上樓中.......

樣樣慳。總有一天儲到。加油!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖