香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 海達邨 » 金旺超級市場
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

未聽過
分享 分享 讚好人數:1查看名單

咩嚟㗎
分享 分享 讚好人數:0查看名單

Oh.....冇眼睇

唔知道租約 一般是簽幾耐的呢?

寄望 海盛樓嗰邊會番d正常嘅鋪頭。

房委會商場的租金價高者得,他們應該出最高價承租,打贏兩大集團超市。
edmondhk 發表於 2021-12-06 12:40:53 原文
大集團表示:「對這個舖位沒有興趣」

基於地理位置 及附近的市場佔有率、
舖位的間隔及尺寸 (及 包括入口的位置、進出口的尺寸大小 及附近所處的設施 及地理環境 的局限)

也不太理想

(幻想對答圖)本留言最後由 Tomy2001 於 2021-12-07 18:06:43 編輯

大集團表示:「對這個舖位沒有興趣」
基於地理位置 及附近的市場佔有率、
舖位的間隔及尺寸 (及 包括入口...
Tomy2001 發表於 2021-12-07 17:56:27 原文
百佳一定唔會開係呢到,隔離海盈定海麗有一間,v walk同宇晴匯又有,惠康南昌薈同昇悅居都有,仲以為華潤會開係到
市2

回應  babyjoyce620

AEON 幾多日常用品賣
PG_student 發表於 2021-12-07 08:53:24 原文
佢百貨公司,但都係賣果啲野,無乜特別,廁紙果啲,我行前去宇晴匯藥房買平啲
市2
分享 分享 讚好人數:1查看名單

百佳一定唔會開係呢到,隔離海盈定海麗有一間,v walk同宇晴匯又有,惠康南昌薈同昇悅居都有,仲以為華潤...
babyjoyce620 發表於 2021-12-07 18:28:25 原文
超市個『門口』 位置開得 真係唔係好掂當。
門口細, 只得一對雙掩門 。( 相信房屋署唔會比佢更改呢個門 或 將 個門拆除 改捲閘)

二來喺街市入口隔離 (可能有氣味問題)。

仲要要上幾級樓梯 唔方便送貨搬貨。

死角位。( 將來扶手電梯通咗之後,啲人會直接 扶手電梯 上平台搭? , 除非送貨或輪椅人士  相信大家都唔會再行而家嗰條路啦。)

唔知呢度有冇其他師兄弟接力

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖