香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 裝修設計 » 搵朋友裝修一肚氣!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...6
支持鍵盤翻頁

回應  背影殺手

正常價,唔係大爆(即係唔包換窗、拉過全屋水喉、電線),你預大概$800/尺左右啦,冇走雞...
型英帥靚正 發表於 2021-01-15 23:25:13 原文
啊哥好耐无见!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

尋晚同朋友嘈到反晒面 事緣我拎咗屋(330呎)搵佢裝修 佢開我價14.5萬元 包地磚 到咗訂傢俬話唔夠價 要加多3...
楊管 發表於 2021-01-15 16:59:59 原文
我改埋厨房灶頭及加廚房櫃,地磚 ,間1.5牆加門,油漆連天花冇起底連全屋家私連電器爐大約廿萬本留言最後由 ·X+Y+Z 於 2021-01-16 10:06:24 編輯

你都係油漆 打拆 水電不包?
Tanya11 發表於 2021-01-16 00:07:33 原文
朋友間公屋1房單位

間2房,c字櫃,2床2衣櫃,1化妝檯,廚房上下櫥櫃台石, 洗手間鏡櫃,吊櫃,下櫃,全部家私定做。包工包料包傢具五金電器安裝,全屋油油,全屋地磚,收26萬多。
U04376XXX-1人擴展(11/2017藍卡)
26/8/2022 審查,  13/9黃字, 30/9合格, 5/10收合格信
2022 特快#P169XX ,2023年1月拎鎖匙簽約, 2023月3月入伙
分享 分享 讚好人數:1查看名單

看到你的貼,我應該很知足,我也是朋友介紹的,320尺,砂磚間兩房,一房頂開窗,地板磚鋪於樓道平,油漆小...
jiajia520 發表於 2021-01-15 23:35:28 原文
你fd幫你做或者要蝕,冇收人工囉!要多謝佢
U04376XXX-1人擴展(11/2017藍卡)
26/8/2022 審查,  13/9黃字, 30/9合格, 5/10收合格信
2022 特快#P169XX ,2023年1月拎鎖匙簽約, 2023月3月入伙

越熟越麻煩呀

你唔信人,咪出去問下價囉.15萬,2 人單位都唔得啦.

尋晚同朋友嘈到反晒面 事緣我拎咗屋(330呎)搵佢裝修 佢開我價14.5萬元 包地磚 到咗訂傢俬話唔夠價 要加多3...
楊管 發表於 2021-01-15 16:59:59 原文
朋友2人和諧式單位200幾呎果種吧,不剷底加油一浸油,基本裝修而已,承仔初時13~14萬,最後約15~16萬埋單,佢都很滿意收貨。其實裝修期間總有野你又再加要求而師父又加 咖。我不覺得奇怪,總之,最後製成品乎合屋主所需,方便使用就是好了,若只將貨就價,不合我要求了,平平平平又如何呀??到入住了呢樣冇要求佢做,果樣亦冇要求佢做,點解?因自己盲毛邊識得咁detail 呀?所以,我寧可師父佢提下我有得做到好些喎,商量后頂多加點$就方便晒日後我生活應用了 安居樂業了多好 不喜勿插 本留言最後由 helloeverybody 於 2021-01-16 13:04:45 編輯

你唔信人,咪出去問下價囉.15萬,2 人單位都唔得啦.
小白龍 發表於 2021-01-16 12:21:39 原文
依家係廳地?+全屋傢俬 兩個假天花 唔係全屋企裝修 全屋裝修我都知唔得 連埋佢條數依家全屋330,000

所以唔好揾朋友做。。。反面朋友都無埋!
G1349 - 擴2~
07-2019 S2 ~ 21-10 2020 S3 ~22-10-2020 S4 首派長康邨低層/6樓以下 ~ 6/11拒絕
                     18-01-2021 S3 ~10-01-2021 S4 駿洋村 駿逸樓

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

"家居裝潢"分區有更多裝修資訊! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖