香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 離島 » 離島區現在到底有冇約見審查?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...6
支持鍵盤翻頁

佢個號碼根本都唔可以用來作準,過晒我哋個號碼都未有審查啦。配房號碼就唔使睇啦,唔通真係上大澳公屋咩...
王AAABB 發表於 2020-07-15 14:29:20 原文
咁依家住緊果班其實係咪退晒休? 住大澳出市區番工仲遠過深圳
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #31 duromeans

唔可以咁講,識人住大澳出市區都係一個鍾多啲本留言最後由 KYSingLing 於 2020-07-15 16:13:53 編輯
2015-10: G-1380XXXX 擴2
2020-02: 擴2->離2
2020-03: S1

2個鍾出市區, 東涌就一個鍾,自己有車1個鍾就出到荃灣囉

咁依家住緊果班其實係咪退晒休? 住大澳出市區番工仲遠過深圳
duromeans 發表於 2020-07-15 16:11:55 原文
咁一定有居民係喺東涌或者機場大嶼山嗰邊返工嘅,不過除非冇得選擇囉,如果唔係我寧願等多兩三年就算上新界區都好啲,新界區其實都遠離市區,例如屯門或者粉嶺但起碼嗰邊嘅市中心都有大把工作同埋生活配套連商場都有,但大澳最近都要去到東涌仲要搭一個鐘頭車
G139x

回應  duromeans
唔可以咁講,識人住大澳出市區都係一個鍾多啲
KYSingLing 發表於 2020-07-15 16:13:17 原文
應該都要兩個鐘係咪啊師兄?冇話唔得嘅當你返九點你咪七點出門口,咁呢個世界唔係得工作㗎嘛。我淨係覺得就算放假都唔會想出去囉搭車出東涌都要一個鐘,好似與世隔絕冇晒朋友咁嘅感覺,除非好多朋友住裏面,可能我由細到大住慣市區姐,新界區我都仲可以接受大埔或者太和呢啲我都OK,但離島區大澳真係太隔涉了。
G139x

2個鍾出市區, 東涌就一個鍾,自己有車1個鍾就出到荃灣囉
manho001 發表於 2020-07-15 19:49:02 原文
自己有車啲車油錢都貴到乜咁,就算朋友或者親戚屋企人想入嚟探我,都係要自己搭車,市區入嚟都兩個鐘頭,真係好與世隔絕嘅感覺
G139x

回應 #35 王AAABB

八點半出門十點到公司

回應  王AAABB

八點半出門十點到公司
KYSingLing 發表於 2020-07-16 10:38:12 原文
公司喺邊先?我淨係覺得一放假嗰陣就完全唔想出去本留言最後由 王AAABB 於 2020-07-16 10:57:40 編輯
G139x

回應 #38 王AAABB

尖沙咀

回應  王AAABB

尖沙咀
KYSingLing 發表於 2020-07-16 12:38:23 原文
真係每日都咁樣生活?咁樣來回都要三個鐘頭,同埋大澳夜晚入面好多舖頭都關門,如果唔煮飯的話晚飯全部喺東涌搞掂?
G139x

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖