香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 暉明邨 » 暉明邨的優點及缺點
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...11
支持鍵盤翻頁

對住山墳真係有d難接受...同埋本身係屯元天之友,所以都唔知點好,大家點睇呀? 想請教一下,簽左意向書,收樓之後可以彈返轉頭嗎?? 始終未去單位實地睇過,真係唔知個情況同方向係點..
新2 G1348
24/9 首派寶田 (親身拒絕)
29/11 派暉明 (書面拒絕)
24/4 派上水寶石湖 (已簽約,終於可以安居樂業啦!非常感恩)
分享 分享 讚好人數:0查看名單

個人覺得優點係清靜,空氣好,附近有屋邨,有超市,街市買餸,食嘢唔係好遠。。缺點係交通,唔近火車站,要...
bonniemok 發表於 2019-11-30 11:08:14 原文
同感
今時今日有屋住、平租、又係新樓
已經滿足
分享 分享 讚好人數:3查看名單

我仲未收到信,但派房組主任就通知左我派暉明,但想去望望自已間屋係點,係咪可以直接去暉明屋邨辦事處同佢地講之後去睇屋?我無簽過任何意向書
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #22 Woodymo

g1290 新4
2018年10月審查合格
14/08/2019 s4
17/08首派
22/08拒絕
30/08s2
09/09s3
12/09s4
16/09(不計一次)
25/10s2,28/11s4

我仲未收到信,但派房組主任就通知左我派暉明,但想去望望自已間屋係點,係咪可以直接去暉明屋邨辦事處同佢...
Sunny116 發表於 2019-11-30 18:08:18 原文
到時會收到信,通知幾時簽意向書,之後再入伙信……
g1290 新4
2018年10月審查合格
14/08/2019 s4
17/08首派
22/08拒絕
30/08s2
09/09s3
12/09s4
16/09(不計一次)
25/10s2,28/11s4

回應 #33 Sunny116

意向書係去寶石湖簽呀!到時好似有模型睇暉明現階段只可遠觀而不可參觀

對住山墳真係有d難接受...同埋本身係屯元天之友,所以都唔知點好,大家點睇呀? 想請教一下,簽左意向書,收樓之...
nicklo1437 發表於 2019-11-30 17:22:32 原文
你1348都派到,但我未去到審查,我1346至1348,你派呢次算第一次,仲有兩次機會。我覺得係屯門機會高,唔知會唔會,有幾多日時間考慮呢個粉嶺既?
2020年11月12日簽名入伙。

我仲未收到信,但派房組主任就通知左我派暉明,但想去望望自已間屋係點,係咪可以直接去暉明屋邨辦事處同佢...
Sunny116 發表於 2019-11-30 18:08:18 原文
係咪第一次既?你幾多號呀?

對住山墳真係有d難接受...同埋本身係屯元天之友,所以都唔知點好,大家點睇呀? 想請教一下,簽左意向書,收樓之...
nicklo1437 發表於 2019-11-30 17:22:32 原文
寶田應該係有問題定不計一次?問一問。

回應  wing0

皇后山入好多,軍地仲要入,果條沙頭角公路日日塞到……見到都驚
eric周 發表於 2019-11-30 17:17:19 原文
佢今次樓多,都派多樓,咁樣同去郊外差唔多嗎?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...11
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖