香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 麗翠苑(公屋) » 舖位招租啦!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...17
支持鍵盤翻頁

因為我同佢講如果派舊樓就唔需要咁快,我寧願等。之後佢的確有幫我Hold File。28/05號拒絕咗,現在都未收到...
prmark 發表於 2019-06-21 09:00:56 原文
拒絕後會有拒絕信???甘收拒絕信幾耐先會轉番s2??
G1299  市4
2012年3月開始申請
2018年9月4 見主任
2019年 5月30 s4  6月4收信(順安邨11號拎鎖匙)
6月6 打電話拒絕  6月14(轉拒絕)
7月10  s2
7月31 s4
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  prmark

何出此言?
但未見大批人轉s3
Rikichan 發表於 2019-06-21 09:26:11 原文
只有一堆5月尾至6月中拒絕既人, 一直keep住拒絕.....

我轉未轉回S2 有冇師兄師姐知道招租後要幾耐先會出信預派
市區4人。編號:G129966X   收藍卡:15/03/2012。擴展市區3人 - 7-16年轉市3
審查::09/01/2014.  合格:27/01/2014.  2016/7/01 轉市區 之後一直暫緩 2018年2月轉回S2.  7月加人轉市4 30/7 確認
2019年6月5日第一次S3.  6/6 S4 11號順利12親身拒絕 18號轉拒絕 26轉回S2 // 第二派 27/7 轉S3 31號轉S4 5/8收信麗楊中層

拒絕後會有拒絕信???甘收拒絕信幾耐先會轉番s2??
Yukilau123 發表於 2019-06-21 09:28:11 原文
因為拒絕後會通過信件告訴你仲有幾次機會,一般兩星期後S2.

回應  klaire

佢唔係好,佢係被我逼住咁做,雖然咁樣,但我都有多謝佢。
prmark 發表於 2019-06-21 09:05:52 原文
點解你可以逼住主任咁聽你話????
G1320xxx(12/2012藍咭)市5
27/8/2019 轉S1,21/11 見主任,
24/1/2020 派模範邨2樓(行樓梯),2/7 派黃大仙下二邨1樓,8/9 派漁灣漁進

主任比我啦!
G1321xxx 市3  人生滄海如浮雲

點解你可以逼住主任咁聽你話????
Candy96128 發表於 2019-06-21 09:32:52 原文
逼主任小心佢玩嘢拖你三五七個月都唔派
或者直接pass去審查組抽查

我11/6 拒絶到依家都未歸隊, 希望麗翠有我份  
U0410 長者市1
2/16 申請;31/10/18 入息審查;23/11/18 S2;25/5/19 S3;31/5/19 S4; 4/6/19 派瑞田樓-拒絕;11/6/19 轉拒絕;4/7 S2;5/11/19 S3;13/11 S4;18/11 正和樓問題單位; 20/11 拒絕;25/11 轉拒絕;2/12 S2;7/12 S3, 12/12 S4

逼主任小心佢玩嘢拖你三五七個月都唔派
或者直接pass去審查組抽查
dragon00 發表於 2019-06-21 09:35:02 原文
我都想逼住主任快啲派樓俾我,有冇絕招教下?
G1320xxx(12/2012藍咭)市5
27/8/2019 轉S1,21/11 見主任,
24/1/2020 派模範邨2樓(行樓梯),2/7 派黃大仙下二邨1樓,8/9 派漁灣漁進

仲未歸隊,會唔會趕唔切咖,等埋我吖
2012年3月申請
G1299 市四
8月22審查
10月19 S2。5月27  s3。5月29  s4。6月10一派彩雲二邨拒絕。
7月9歸隊s2。7月26  s3。7月30s4。派麗翠

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...17
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖