香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 冠德苑 » 買2房, 唔睇價錢, 你會買?【冠德苑、凱德苑、尚文苑】
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...9
支持鍵盤翻頁

分享 分享 讚好人數:0查看名單

呢個廳,電視沙化都難放,果道主力墻又唔拆得,想廳房對調都唔得。仲有係,我住咗幾十年西斜樓,打死都唔再...
Eiffel 發表於 2019-03-16 21:54:23 原文
原來你住過幾十年向西樓,
咁你實明白我成日話唔買向西樓既原因。

曬到應一應,成間屋熱死辣辣,
就算開左冷氣都好焗,焗出汗,曬電。
成個人周身唔聚財,夏天到六七點先至唔曬唔熱,
就算冬天都要等到五六點先至收太陽。本留言最後由 mimemike85 於 2019-03-17 11:14:34 編輯

當然冠德
分享 分享 讚好人數:1查看名單

當然冠德
ervine11 發表於 2019-03-18 14:32:59 原文
我都係咁諗

睇完大家既投票結果&意見,
只有手快,好運,先至買到何文田冠德苑,
內園我都ok,唔一定要靚view,
果度環境清幽,低層都唔差。

冠德苑,基本上冇向西既單位,
就算有,都俾冠熹苑&何文田邨擋哂西斜。

冠德苑,冇得輸,果其一個單位都掂

我都係咁諗
睇完大家既投票結果&意見,
只有手快,好運,先至買到何文田冠德苑,
內園我都ok,唔一...
mimemike85 發表於 2019-03-18 20:34:10 原文
最可惜係三房既套房勁細.....大返少少就perfect

最可惜係三房既套房勁細.....大返少少就perfect
linhorma 發表於 2019-03-19 17:28:50 原文
我不嬲都唔預套房自己瞓,
俾老人家瞓,有埋套廁啱老人家去廁所,
套房細,對我冇影響。

買到3房先算啦!
不過今次3房供應多過上次凱樂苑,機會大dd,
買唔到何文田3房,咪買將軍澳3房囉!
再買唔到就買何文田2房。

我不嬲都唔預套房自己瞓,
俾老人家瞓,有埋套廁啱老人家去廁所,
套房細,對我冇影響。
買到3房先算啦!...
mimemike85 發表於 2019-03-19 17:50:36 原文
無論套房比老人家定自己瞓, 我諗大少少都好啲既, 依家佢套房真係太細, 即使放張單人床, 再放埋衣櫃都好忟水 ....
不過都係果句, 抽到先算......本留言最後由 linhorma 於 2019-03-20 10:12:05 編輯

無論套房比老人家定自己瞓, 我諗大少少都好啲既, 依家佢套房真係太細, 即使放張單人床, 再放埋衣櫃都好忟水...
linhorma 發表於 2019-03-20 10:11:35 原文
買到2房都偷笑lu
3房要極好運,高難度

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...9
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖