香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區1人 » 1人340分(代問)求意見!?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

我而家都係共用,重要係四家人呀!政府個間一開二咋
Adidas020507 發表於 2018-12-24 11:08:18 原文
政府長者屋甘就好過而家啦,起碼清潔和公共設施唔使自己太操心,且如果他人住要輪流清潔同公攤多嘢計甘先至麻煩,呢方面政府解決就會好好多。
13年中  U034XXXX-X
單人特快
14-16年每年一次無得揀
17年 P055XXX 長者屋揀樓通知
18年 P039XXX 長者屋揀樓通知
分享 分享 讚好人數:0查看名單

唔系U號碼,系想問你特快號碼 P03xxxx 幾多?
比唔到意見你,因為你個選擇號比我前,應選擇比我好。你甘樣...
jinny 發表於 2018-12-24 17:31:12 原文
我416分揀,我之前425分都是揀獨立廁所,共用廚房。如果你是年青,其實可以諗,好過唔知等到幾時,起碼唔驚再超入息,可以搵多啲,三年後可以申請綠資居

我416分揀,我之前425分都是揀獨立廁所,共用廚房。如果你是年青,其實可以諗,好過唔知等到幾時,起碼唔...
May442491 發表於 2018-12-24 21:40:48 原文
哦~我分數差太多了,我只能揀到無獨立洗手間的,出年都唔知能否好彩遇到獨立洗手間的長者屋。
我系見到你代 340分的問,所以問問你340分的是次特快號碼系幾多我參考下。

綠置居,好貴,無米買,3年後也無甘多米,除非中六合彩本帖最後由 jinny 於 2018-12-24 21:48:17 編輯
單人特快

哦~我分數差太多了,我只能揀到無獨立洗手間的,出年都唔知能否好彩遇到獨立洗手間的長者屋。
我系見到你...
jinny 發表於 2018-12-24 21:46:41 原文
可以買單人,90幾萬,比5萬首期,分30年供,一個月供幾千,有得諗

其實你地揀左單位,可以試試去問下管理處,你地拎左單位,問主任可否開門比你地入去單位睇下,再決定要不要,我都係咁樣入去睇

其實你地揀左單位,可以試試去問下管理處,你地拎左單位,問主任可否開門比你地入去單位睇下,再決定要不要...
May442491 發表於 2018-12-24 22:03:17 原文
都系想知道340分的特快號碼幾多姐?
本身想去睇但來唔及,有傷返左大陸休養。就算今年拒絕出年都會要,所以問題唔在於要唔要,而系今年要房定出年要可能差唔多的房,只係唔知出年有無甘好彩有獨立洗手間姐,唔會再拖到後年了。
單人特快

回應 #29 jinny

P036

回應  jinny

P036
lucktiti888 發表於 2018-12-25 16:09:53 原文
多謝多謝~~~
單人特快

可以買單人,90幾萬,比5萬首期,分30年供,一個月供幾千,有得諗
May442491 發表於 2018-12-24 21:52:27 原文
請問係邊一個區?要咩資格可以申請? thanks!

單人市區等咗10年先有,超過430分先接見
U~02225,市1,2018/5月見主任,12月收信預派油塘信麗。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖