香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 沙田坳邨 » 6月19號, 最新圖片, 沙田坳邨測輻射報告!!快來看!!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...4...8
支持鍵盤翻頁

優點 :環境清幽!靜, 空氣好, 晨運人士實在不少, 由此可見, 對南可以望海,所謂背山面海, 半山, 話曬都系新樓...
will801117 發表於 2011-6-20 21:24:34

其實我由細到大都係住慈雲山 ,以我記得個電站運作不久個<警署>也搬走了 ,在過一排就連村都折了 ,現在新起的沙田坳村也起過咗,離開電站也遠了小小,但係唔係代表安全咗呢?真係見人見智了。
<1>去慈雲山中心一定要行路最小二十分鐘如等車可能要等二十分鐘。
<2>真係好静,靜到十分鍾什麼車都冇行過一輛,行人就不用講了。
<3>坐小巴去MTR連等車最快都要二十五分鐘,因沒太多車,想快行五分鐘去慈正村坐37m.
<4> 蚊蟲我住31樓都可飛到上來
< 5 >潮濕真係排第一,健議大家唔好用長紙,
其他不講了

分享 分享 讚好人數:0查看名單

好多有錢人住半山, 交通更唔方便, 但拒地有車, 但我無!
"半山"不論豪宅, 公屋, 都會有潮濕同蚊蟲問題
我呢D無錢人,我個人黎講, 空氣好已經值回票價~~

因為我本身住佐敦, 想吸淡新鮮空氣真系好難~~~睇部電腦同冷氣的隔塵網就知~~
我細佬因為咁, 仲得左鼻敏感~~

針無兩頭利, 呢個世界系咁架啦~

如果住得唔好, 希望真系複建居屋啦, 咁先買間好D的住~~

分享 分享 讚好人數:2查看名單

...
will801117 發表於 2011-6-21 01:41:29

最重要有樣要講的,以前我住慈雲山43座的,對住山上個電塔(舊個組電塔係好逺的,新的近好多個組,起新個組43座以折了)每次看到行雷,不知點解個雷電永遠都打唔中個電塔或電欖,反而有時打咗去43座到

...
will801117 發表於 2011-6-21 01:41:29
師兄你就一定要嗱己等三次wo

咁又唔系....仲有1次....

will801117 發表於 2011-6-21 11:17:03

仲有一次就想清楚,為自己為家人,沒事大家都開心有事起來點算好,到時你想搬就好難了。講真個到真係唔太方便,可等的話我會等大型屋村,樓下有超市、街市、食市、、,、、等等
如三彩村,油塘、、、等等

算了~~其實決定了~~家人都話唔錯..夠清靜~~
分享 分享 讚好人數:2查看名單

will801117 發表於 2011-6-21 11:17:03

師兄,我頭先渣車行過,數一數有幾個電塔圍住個村,答案係有最小十個,最驚這個在馬路看在樓和樓中間個電塔,好近好近,

回應 39# erictsang計劃

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...4...8
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖