香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區2人 » 如果我繼續暫緩, 我有機會獲派柴灣連翠邨
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

今日先打去房署問點解上次拒絕後,到宜家味派,佢地都識講8月25號拒絕,NO.過晒
peakwaiwai 發表於 2017-10-26 19:12:28 原文

房協個邊有冇話拒絕後幾時再派?

我房協審查左成個月,早幾日打去問下,佢地話等緊出合格信。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #31 angelcheungkp

邊會講架,收合格信後好快派,妳第一簡邊到
我合格信同配房信前後收
G1292*** 市2

回應  angelcheungkp
    邊會講架,收合格信後好快派,妳第一簡邊到
我合格信同配房信前後收
peakwaiwai 發表於 2017-10-27 10:46:13 原文

第一揀茵怡花園

回應 #33 angelcheungkp

租貴
G1292*** 市2

租貴
peakwaiwai 發表於 2017-10-27 11:10:33 原文

$1055 - $2673

都叫唔太舊樓,差唔多啦

好過而家捱貴租啦..

新觀龍咪仲費,$1870 - $4659本帖最後由 angelcheungkp 於 2017-10-27 11:24:39 編輯

回應 #35 angelcheungkp
G1292*** 市2

回應 #33 angelcheungkp
我尋日打去房協,更改選擇地區,佢話只要寫封信,了幾隻字,簽番個名就可以
仲答我可以隨便更改,我問佢茵怡花園多吾多吉位,佢話無乜人退租,吾多吉位
港島大坑多D,問佢我上次拒絕之後幾耐再派,佢話我上一次好彩所以合格,配房
信一齊出,宜家要是乎多吾多人退租先有房配本帖最後由 peakwaiwai 於 2017-10-28 23:57:26 編輯
G1292*** 市2

我尋日打去房協,更改選擇地區,佢話只要寫封信,了幾隻字,簽番個名就可以
仲答我可以隨...
peakwaiwai 發表於 2017-10-28 23:56:32 原文

其實我預左周圍都冇單位。因上次審查時 個主任都話而家周圍都冇單位。而家多人申請。都要等有人退租先有
預左都係等房屋個邊派樓仲快本帖最後由 angelcheungkp 於 2017-10-29 11:30:58 編輯

回應 #38 angelcheungkp
G1292*** 市2

peakwaiwai 發表於 2017-10-29 15:22:53 原文

疊埋心水 等房屋個邊派啦
勵得村 如果唔係交通 同 買野 唔方便。其實都幾好

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖