香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 彩德邨 » 公務員隊(彩德)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...399...500
支持鍵盤翻頁

慳電膽揀飛利蒲會一開就光晒, 唔使要等煲一陣先光晒, 呢個係我用開的經驗, 但貴少少.
herman 發表於 2012-1-11 23:47:18

我0係百佳買果個波波燈咪就係飛利蒲架囉!
都係要等一陣先光晒架,不過開頭冇咁暗囉!
尋日0采頤果邊一間家品店買左兩個suncon 20w波波燈,發現其實差唔多,不過平飛利蒲廿幾蚊囉!
阿老闆娘見我買好多野,同我講話飛利蒲係貴在個牌子,其實效能一般,叫我無謂浪費錢!結果我就放低左飛利蒲而買左suncon。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 3980# yayawu2828

廁所遮住喉管的位置很不錯呢。

靚靚靚!!!

我都有諗廚房裝光管, T5光管同一般有咩唔同? 可以去邊度買到, 價錢如何?

廚房留意廚櫃開門會唔會撞到燈, 唔清楚可以問問CF先! 我果時就係CF叫我留意, 所以我叫CF同我裝兩支T5光...
ray001 發表於 2012-1-11 23:00:08

20W for 廚房定廁所?

用20W的波波燈夠晒光哦
herman 發表於 2012-1-11 23:49:28

廁所遮住喉管的位置很不錯呢。
olive 發表於 2012-1-12 10:00:03 [/quote]

THANKS.

靚靚靚!!!
ray001 發表於 2012-1-12 10:02:42 [/quote]

THANKS

回應 3984# bbnbobo

http://news.hkheadline.com/dailynews/content_su/2012/01/01/174484.asp

幼身, 慳電, 如果唔介意款式, 可以叫CF同你買都得!(我都係叫CF同我買的

浴室D喉遮得好靚woo, 請問你用咩物料做?

唉~~ 我個CF真係唔多想提!!  佢樣樣野都叫我地自己買自己裝, 邊會幫我地買先得架!!

我同CF講洗手間裝抽氣扇, 佢答我:哦,裝啦。

咁我問佢點個牌子好, 佢話差唔多, 隻隻都無所謂, 跟住叫我自己買, 我話咁買左返來叫佢幫我裝, 佢話叫我地自己介埋玻璃, 我介得玻璃不如買時叫舖頭幫我裝埋好過!! 所以樣樣都要自己睇自己買了!!!

想問你你話廚房裝兩支T5光管, 我今日叫我先生問過屋企樓下的小店, 佢話T5光管無兩支裝的, 請問你係點樣裝兩支?  分開兩個支架定點?

回應  bbnbobo

幼身, 慳電, 如果唔介意款式, 可以叫CF同你買都得!(我都係叫CF同我買的 ...
ray001 發表於 2012-1-12 17:17:38
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...399...500
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖