香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 彩德邨 » 公務員隊(彩德)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...397...500
支持鍵盤翻頁

想問你地洗手間會裝咩燈?  要唔要改燈位?本帖最後由 bbnbobo 於 2012-1-11 14:00:05 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

就咁用圓型的慳電膽夠唔夠光??

回應 3962# bbnbobo

我用LED,而家唔知夠唔夠光,因為未整好。

睇你用幾多W慳電膽喎,W數大一定夠光啦。

LED燈?  係點樣架?

我諗住用圓型大大粒的慳電膽, 但個廚房同toilet都有個橫樑位, 唔知會唔會唔夠光?

另外, 你廳會用咩燈呀?

回應  bbnbobo

我用LED,而家唔知夠唔夠光,因為未整好。

睇你用幾多W慳電膽喎,W數大一定夠光...
olive 發表於 2012-1-11 14:36:40

回應 3964# bbnbobo

死啦,唔識o添

LED燈同慳電膽同樣慳電,但佢的光較集中,較柔和,唔會像射燈有輻射,對身體唔好。

其實我不太認識,其他朋友可以指正。

我廳都會裝LED燈。

想問你地洗手間會裝咩燈?  要唔要改燈位?本帖最後由 bbnbobo 於 2012-1-11 14:00:05 編輯
bbnbobo 發表於 2012-1-11 13:51:18

我廚房同廁所裝左假天花...
承仔同我0係假天花下面裝左兩個燈位, 每個位裝左兩個慳電膽...
夠晒光...

LED燈係咪貴好多架?   佢地係咪都係好似慳電膽咁一個個燈膽?

回應  bbnbobo

死啦,唔識o添

LED燈同慳電膽同樣慳電,但佢的光較集中,較柔和,唔會像射燈有輻...
olive 發表於 2012-1-11 15:29:41

回應 3966# 吳書復

兩個筒燈,一定夠光呀。

就咁用圓型的慳電膽夠唔夠光??
bbnbobo 發表於 2012-1-11 14:00:59

你係咪指球型慳電膽呢? 人地好似叫做"波波燈"
我就咁0係百佳(日本城都有得賣)買左個18W既裝0係廳, 初初開會幾暗, 但隔一陣之後會光好多..
我地諗住用住先第日再買個D 燈佢...
夜晚冇燈唔得掂... 日抖唔開房門又係要開燈... (我地入左伙喇! 不過傢俬同電器都未買齊..)

因為廚房同toilet都有個橫樑位, 所以我怕洗澡位同切餸位會唔夠光?

我廚房同廁所裝左假天花...
承仔同我0係假天花下面裝左兩個燈位, 每個位裝左兩個慳電膽...
夠晒光... ;06...
吳書復 發表於 2012-1-11 16:22:39

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...397...500
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖