香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 搬入景泰後,慳唔少交通費同時間
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...39...66
支持鍵盤翻頁

very nice
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  ckh3111
儍也當傷殘
melodychan2016 發表於 2017-11-01 15:28:01 原文

算。佢成日覆診而無工作能力,就攞得

回應 #380 ckh3111

你郊區嗰間,可能南亞已接手

回應 #382 ckh3111

有個無返工,成日喺屋企,似層層……

回應  ckh3111
係,個個等租置,諗住幾十萬一間,唔會買綠置居……
melodychan2016 發表於 2017-11-01 16:24:10 原文

我「郊區」有個師奶同我家長講,初初話我地一房景泰苑要二百幾萬,太貴唔值。佢住緊「郊區」五個單位,至少都有你以前「荒島」咁大面積,甚至可能仲要大少許。佢話如果「郊區」間樓,政府賣畀佢一百萬以下,佢就會買。咪發夢啦﹗郊區雖然隔涉同接近廿年樓,但政府而家都唔會幾十萬賣畀佢咁筍。

後來,佢識得有朋友買咗彩興苑,一房都近三百萬,佢轉軚話我地抵,又話「郊區」越搬越多奇人異士,頂唔順環境,自己又諗緊點樣抽居屋/綠置居。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  ckh3111
你郊區嗰間,可能南亞已接手
melodychan2016 發表於 2017-11-01 16:29:06 原文

有可能。但唔會返去睇,山長水遠。

回應  ckh3111
有個無返工,成日喺屋企,似層層……
melodychan2016 發表於 2017-11-01 16:29:49 原文

攞緊傷殘金

回應 #385 ckh3111

她見你哋搬,她又想搬

回應 #386 ckh3111

係喎,你啲信轉得晒,驚唔驚有漏網之魚?

我用咗郵局轉遞服務,9個月,$308,昨日已收到一封係我家姐既,信封面已貼上景泰地址既貼紙本帖最後由 melodychan2016 於 2017-11-01 17:47:37 編輯

回應  ckh3111
係喎,你啲信轉得晒,驚唔驚有漏網之魚?
我用咗郵局轉遞服務,9個月,$308,昨日已收到...
melodychan2016 發表於 2017-11-01 17:46:29 原文

無用呀﹗我覺得轉得都轉晒﹗其他信發現到先搞。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...39...66
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖