香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 洪福邨 » 新公屋 - 元朗 洪福邨
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...351...2039
支持鍵盤翻頁

不過我只識講中文吾太識講普通話既中學生;)
G12639xx 新2
(不計1次)19/07/2014收信派安定邨
  (第二次)27/01/2015收信派山景邨(正常)
  (第三次)28/3/2015收信派洪福邨洪盛
分享 分享 讚好人數:0查看名單

不過我只識講中文吾太識講普通話既中學生;)
s64103223 發表於 2015-01-10 16:35:55 原文

家在洪福..$$$$$$$$..心滿意足
住在洪盛..$$$$$$$$..食物豐盛
                ...樂在其中...      

收到信了。派左龍祥圍
coco_269d 發表於 2015-01-10 01:43:44 原文

11年2月藍咭G1271×(新2),13年(新3)
25-6號收信派三聖

回應 #3477 23044
謝謝你的回覆。我擔心在房處網頁上轉Step1編吧為 G1300 000而我編號為 G1300 7xx-3 。而到時我就不知何時收到審查信。當我收到審查信時再去填寫HD527(公司填這份表格要大約3至4星期)。我怕在會面時趕不到會面時間。因為,我希望盡快能進入配房階段。請問,各位對此可否提供一個好應變方案給我 。
各位,你們知道收到審查信去到那個編號?希望各位收到審查信後可以即時在網上通知大家待大家有效知道現時審查實際進度。
Andy 。新3 G13007

回應 #3506 andyhosk1961

如果我冇記錯,份表格上面有房署個印章,你都要等佢寄到俾你,你先可以拎俾公司填。趕唔切咪改時間囉
我好明白你心情嘅,但係你真係唔駛急住想到輪侯配房階段,你睇我哋响你前面一大堆都係無了期咁等等等等等,

我七月審嘅,到而家都半年喇,石沉大海咁咩消息都冇,衰啲咁講,就算當日唔pass , 我今日又可以再審咯…
pass咗佢冇屋俾我,我等兩年又審咯…
真係灰到爆。。。。。。
放鬆心情啦同路人!!本帖最後由 macymacy 於 2015-01-11 13:27:03 編輯本帖最後由 macymacy 於 2015-01-11 13:28:52 編輯

分享 分享 讚好人數:3查看名單

回應 #3506 andyhosk1961

MACY講得好正確,如果你咁早審左,但冇樓派俾你,到時又要再審過,你咪又要煩多次。得罪講句,你個NO咁後,紫田邨都危危乎,你唔好咁緊張,盞辛苦自己咋

唔係想打擊你,特快都要排一段時間才有資格,何况……本帖最後由 b95x8 於 2015-01-11 14:36:15 編輯
永遠等待

回應 #3509 23044

唉,叫人放鬆心情,其實自己sad到爆,當初都係諗住審查咗就叫入咗閘,
leo都話我有機,滿心歡喜!
點知而家祥龍派成咁,
23044 你又走埋,
我真係好失落!
學你話齋:我都係只想有個家啫

分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...351...2039
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖