香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 景泰苑 » 景泰苑公共交通資料
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...30...39
支持鍵盤翻頁

回應 #291 ckh3111

今朝搭111,個司機嘆慢版,可能佢唔舒服慢駛,喺土瓜灣成日停車,me me mo mo,紅隧塞咗15分鐘,唔旭,搭咗1粒鐘20分才到上環
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  ckh3111
今朝搭111,個司機嘆慢版,可能佢唔舒服慢駛,喺土瓜灣成日停車,me me mo mo,紅隧塞咗15...
melodychan2016 發表於 2018-01-04 11:00:32 原文

咁咪遲到?  
九巴車定新巴車?

回應 #293 ckh3111

係,9:30返到公司,公司很free,無乜嘢

新巴,我想喺菲林明道~灣仔站落車轉港鐵,諗起港鐵咁迫,快唔到,灣仔落兩層較遠,上環又要上兩層,差唔多時間
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  ckh3111
係,9:30返到公司,公司很free,無乜嘢
新巴,我想喺菲林明道~灣仔站落車轉港鐵,諗起港...
melodychan2016 發表於 2018-01-04 12:31:09 原文

城新巴士意外多,士氣差。
你下次搭101,唔停紅隧口果班。

回應 #295 ckh3111

101,唔係每朝都有不停紅隧口,有時脫班,就無這班車,就算8點上101,未試過咁慢

咁又係,可能唔係唔舒服,可能無心機,心淡,掛住今個星期六晚……

話說,我想買萬用煮食煲喺公司蒸嘢食或煮麵,之前喺荃灣熊貓百家x見到有貨,無特價,咪無買,近排啲人買來打邊爐,早幾日喺網上見到缺貨,頭先放工去油塘百家x門市睇吓有無貨,原價$199,剩返陳列品1個,只售$80,我望過無問題,照買,很抵,回程想搭巴士214返景泰,又要行返成條街咁遠,費事搵巴士站,都係搭返港鐵,可以坐港鐵返屋企,唔洗似荒島要駁車,真係很方便 本帖最後由 melodychan2016 於 2018-01-04 22:56:14 編輯

回應  ckh3111
話說,我想買萬用煮食煲喺公司蒸嘢食或煮麵,之前喺荃灣熊貓百家x見到有貨,無特價,咪無...
melodychan2016 發表於 2018-01-04 22:55:28 原文

點解唔搭14號?
214要經藍田山、安達臣,好耐,咪搞﹗ 我通常只搭214來往深水埗。

今日約一舊同事食飯,佢自己有私樓,但用佢阿媽間公屋抽房協樓,揀樓次序排成七萬幾,唔使諗。佢話我的決定正確,享受賬面上的物業升值。
佢考慮抽火炭綠置居,雖然位置吊腳,但無法,有樓可以無樓。

回應  ckh3111
101,唔係每朝都有不停紅隧口,有時脫班,就無這班車,就算8點上101,未試過咁慢 ;04...
melodychan2016 發表於 2018-01-04 15:25:45 原文

我覺得你搭302好啲。

回應 #299 ckh3111

我以為14喺藍田開出,不經油塘

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...30...39
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖