香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 興趣坊 » 園藝 » 我家的百合花^○^
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

咁似上次去行山 酒吧老板比嗰啲百合, 係咪....
dreaming 發表於 2014-05-02 08:16:36 原文

同一品種!當然唔係老板比我啦!我種了十幾年了!
歡樂香江幸運星
分享 分享 讚好人數:2查看名單

問花白為何不望境頭。。。花羞答答。。。我跟太陽走。。。
linda-yychan 發表於 2014-05-01 16:56:30 原文

害羞唔望鏡頭!
歡樂香江幸運星

發發發
hkhk 發表於 2014-05-01 16:31:17 原文

係"發花癲"!本帖最後由 carriewwf 於 2014-05-02 20:47:26 編輯
歡樂香江幸運星
分享 分享 讚好人數:3查看名單

花語中的百合是純潔 , 高尚 ~
任何顏色都好靚 ,
白色在我心目中是清雅脫俗。
下面粉紅是什麼花呢?
fony 發表於 2014-05-01 14:51:23 原文

係大紅花的一種!
歡樂香江幸運星

回應  waitinglee
日日睇見D花,心情都靚D架!
carriewwf 發表於 2014-05-02 17:03:01 原文

開心每一秒,快樂每一天,如意每一年,健康到永遠﹗
珍惜現在所有的,放下不能擁有的,不要計較你沒有的!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

自己手動 定係買番黎插
gagamama 發表於 2014-05-01 14:44:49 原文

十幾年前朋友給我一些鱗莖球種到現在!
歡樂香江幸運星

回應 #25 waitinglee

你D百合球種唔種到呀!
歡樂香江幸運星

同一品種!當然唔係老板比我啦!我種了十幾年了!
carriewwf 發表於 2014-05-02 17:06:50 原文

種十幾年, 咁 緊係你比老板喇
那愛意 悠然而至 永記那次與你偶遇時
碰見妳完全是天意......

情深不必一世相聚 愉快色彩不想刻意地儲起
你會再愛我一次 在美夢之中,
再相聚一次 ......

回應  waitinglee
你D百合球種唔種到呀!
carriewwf 發表於 2014-05-02 17:27:34 原文
\\

開心每一秒,快樂每一天,如意每一年,健康到永遠﹗
珍惜現在所有的,放下不能擁有的,不要計較你沒有的!

十幾年前朋友給我一些鱗莖球種到現在!
carriewwf 發表於 2014-05-02 17:24:47 原文

十幾年前 種到而家?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖