香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 興趣坊 » 烹飪 » 嫩滑蒸水蛋
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

;1584; ;1584; ;1584; ;1584;

MAGGIE 蜆蒸蛋 勁呀 第1次見

公子就好啦   成日有好野食
分享 分享 讚好人數:0查看名單

原帖由 maggie 於 2009-4-26 20:19 發表
沙蜆蒸水蛋
yeah!成功左喇,好嫩滑,好鮮甜

正 !
下次試下用水蠏(水蠏味道較鮮)
都好好味架

原帖由 debby 於 2009-4-26 20:41 發表
;1584; ;1584; ;1584; ;1584;

MAGGIE 蜆蒸蛋 勁呀 第1次見

公子就好啦   成日有好野食

呢味冇得食喇,公子話唔中意沙蜆既味道wo

原帖由 laamlaam1010 於 2009-4-26 20:51 發表

正 !
下次試下用水蠏(水蠏味道較鮮)
都好好味架

嵐嵐媽,咩叫水蠏呀

原帖由 maggie 於 2009-4-26 21:03 發表

嵐嵐媽,咩叫水蠏呀

平時買蠏多選購多肉嘅
但水蠏肉較小但甜
蠏腳禁落去較 '臨'

原帖由 laamlaam1010 於 2009-4-26 21:13 發表

平時買蠏多選購多肉嘅
但水蠏肉較小但甜
蠏腳禁落去較 '臨'

水蟹係咪呀 下次蒸完記得post 出黎睇睇喇

原帖由 maggie 於 2009-4-26 21:18 發表

水蟹係咪呀 下次蒸完記得post 出黎睇睇喇

唔記得問你公子食唔食蠏,
同埋你識唔識 '湯' 蠏 ???

原帖由 laamlaam1010 於 2009-4-26 21:21 發表

唔記得問你公子食唔食蠏,
同埋你識唔識 '湯' 蠏 ???

我識劏蟹既,公子都食蟹,不過要幫佢拆骨lo,水蟹我要黎煲粥架

原帖由 maggie 於 2009-4-26 21:26 發表

我識劏蟹既,公子都食蟹,不過要幫佢拆骨lo,水蟹我要黎煲粥架

咁下次就蒸呢樣啦

原來我打錯字, 而家先知

maggie, 下次過你度教我整丫, 我都想試吓!!!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖