香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 興建供應 » 心情由高處跌下~~~
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...6
支持鍵盤翻頁

水妹妹, 排隊指示好清楚, 可以嘅話最好提早10几分鐘去到.如不清楚,
可問現場工作人員.
分享 分享 讚好人數:0查看名單

水妹妹, 我有D野寫左係"簽約入伙 » 取匙混亂現場直擊報導!" ge topic,
你睇下, 你聽日收樓或者有用ga.

原帖由 ☆水☆ 於 2008-7-17 22:19 發表

ying...我都想像到你ge苦況..
我都係咁, 唔知點解仲忙過某d同職位公務員....
人工就少佢地一半有多...

唉~~
講起就心酸啦~
我做左房署八年
公務員咩都大晒咁~
以前向邨度做
有個房屋事務主任月入三萬六
成日都發狂鬧人想唔做0野
連經理都怕左佢只係比1座樓140個居民佢跟咋~
最後仲要請個合約房屋事務主任幫佢手
佢條友神憎鬼厭0架!
見人地係婆婆或公公就會玩佢地要佢地等成粒鐘都唔見佢地
又成日玩我地d general grade
後來佢因為報讀左housing management而居然夠膽向署長提出
要求每日提早放3點半!
不過署長都怕左佢
事關佢係房署4大惡人之首~
點敢炒佢呀~
因為政府要炒人係好難0架~
佢由九龍塘火車站去九龍灣港鐵
難道需要2個鐘嗎?

呢條友係咁呃飯食....真係有報應0架>_<

............................wa 真係幾離譜wor
不過我都聽過d上左年紀ge同事講以d前歷史..
都同你果件有得揮ga...
我就當故仔咁聽...haha...都幾有趣ga...

原帖由 ann1029 於 2008-7-17 23:59 發表
水妹妹, 我有D野寫左係"簽約入伙 » 取匙混亂現場直擊報導!" ge topic,
你睇下, 你聽日收樓或者有用ga.

真係非常唔該哂....感恩....

水妹妹:
 幫我地問下嘉怡 呢3個月免租究竟點計 同埋遲D幾時退番比我地...唔該哂!
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。

原帖由 poo_law 於 2008-7-17 19:39 發表
我而家既心情, 真係點都要同大家傾傾~
話說我放工返到屋企門口, 62 o係喥睇緊信, 一入屋佢就話有信呀~ 我即刻望到房署個logo, 真係超開心~ 呢種感覺我相信好多收到信既街坊都試過啦~
跟住我鞋都未除, 就即刻叫62拆開 ...

我諗我今日個心情都同你一樣,當我裝到個信箱有房署嘅信時,開心到彈起啊,之後打開一睇,原來系咩特快公屋計劃時,真系咩心情都無曬仲嚇左一跳添。仲以為我老公果次去簽意向書的時候簽錯或簽少左D咩添啊,後來老公話果日又影相又打指毛唔會有錯嘅先定左D咋。好在上左來呢度,見到眾街坊們都話收到信先無咁惊咋。依家又返返去漫長嘅等侍中了

原帖由 Vick Yeung 於 2008-7-18 00:35 發表
水妹妹:
 幫我地問下嘉怡 呢3個月免租究竟點計 同埋遲D幾時退番比我地...唔該哂!

收到la!! 版主大大!
不過其實你唔講我都打算問ga~~

原帖由 ☆水☆ 於 2008-7-18 00:38 發表
收到la!! 版主大大!
不過其實你唔講我都打算問ga~~

我驚你興奮得滯唔記得姐 ~

叫我亞Vick,ok?
祝未上樓朋友早日上心水樓;祝已上樓朋友安居樂業!
如果大家有任何疑問或分享, 建議大家在適當分區建立帖子。

原帖由 Vick Yeung 於 2008-7-18 00:40 發表

我驚你興奮得滯唔記得姐 ~

叫我亞Vick,ok?

咁又可能會wor..
okok ..  叫你靚仔ok

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖