香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 聊天室 » 媽咪族群 » ** 第十二屆幼稚園數學比賽 **
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

原帖由 gleeta 於 10-3-2009 20:02 發表
我仔仔都參加左,都系攞三等獎,我仔仔五歲咋,我都好開心,不過,領獎果日,我們學校是教師發展日,我沒去出席,有點遺憾。

gleeta, 我都恭喜你仔仔, 佢比妹妹仲細都攞到咁好成績.... 真係好叻仔呀!!!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

原帖由 pegpeg 於 2009-3-10 21:44 發表

gleeta, 我都恭喜你仔仔, 佢比妹妹仲細都攞到咁好成績.... 真係好叻仔呀!!!

PegPeg,大家甘話啦。

不過,唸深一層,甘細個就要去參加數學比賽,香港人的壓力真是由甘細就開始了。我怕會影響小孩子的成長,快樂很快就會消失的無影無蹤的了!

原帖由 gleeta 於 10-3-2009 22:31 發表

PegPeg,大家甘話啦。

不過,唸深一層,甘細個就要去參加數學比賽,香港人的壓力真是由甘細就開始了。我怕會影響小孩子的成長,快樂很快就會消失的無影無蹤的了! ...

依家香港既教育已經好唔同, 我地唯有接受.....
我唔會強迫我囡囡好辛苦咁去讀書, 佢讀得開心先係最緊要!!! 大家努力啦!!!

原帖由 pegpeg 於 2009-3-10 21:39 發表

記者lok, 你想獎咩呢

再請妹妹食甜筒lo(迷你果隻)

原帖由 pegpeg 於 2009-3-10 22:50 發表

依家香港既教育已經好唔同, 我地唯有接受.....
我唔會強迫我囡囡好辛苦咁去讀書, 佢讀得開心先係最緊要!!! 大家努力啦!!!

PegPeg好認同你嘅講法,最緊要讀得開心,勤奮咁咪書攞到好成績當然好,我對面屋兩個小朋友一放學就返屋企做功課,每日做到好夜, 佢媽媽在場監督好大聲好勞氣, 難道咁樣先好......

原帖由 格古LOK 於 2009-3-11 03:09 發表

再請妹妹食甜筒lo(迷你果隻)

今次請埋我得唔得呀?  迷你果隻照殺

原帖由 賈定珍 於 2009-3-11 11:10 發表

我又要食呀

原帖由 賈定珍 於 11-3-2009 11:10 發表

原帖由 maggie 於 11-3-2009 11:15 發表

我又要食呀

你兩個餵食契媽呢.....

原帖由 maggie 於 2009-3-11 11:15 發表

我又要食呀
原帖由 賈定珍 於 2009-3-11 11:10 發表

冇問題,(唔怕肥的話)

妹妹平時唔聲唔聲, 原來咁叻, 咁你大d記住幫你媽咪計吓邊度買野抵d, 然後將慳埋嘅錢俾你做零用, 到時可能你真係會講句'發達啦', 叻叻妹妹, 妹妹叻叻

仲有gleeta仔仔都係個叻叻嘅小朋友, '真係唔好睇小細路哥, 大人識野未必夠佢多'

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖