香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 牛頭角下邨 » 派1~2人單位…装修問題
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #20 L17@@CC

係呀 要求唔太特別高 簡潔已住得好舒適 個人唔太喜儲無謂雜物 需要時先買而家好方便 反而越多收藏櫃就買無謂嘢更多 不境年紀大收藏得太多會唔記放咗去邊?上網睇其他1人單位 裝地台床櫃及櫃裝多到一幅牆上天花 只得百幾呎好有壓迫感 .之前住劏房地台床櫃唔好打理 藏微塵垃圾及床底內靠貼牆木四季冷暖潮濕季後發霉菌抹餐死?本留言最後由 Roy444@ 於 2023-07-26 15:49:14 編輯本留言最後由 Roy444@ 於 2023-07-26 15:50:54 編輯
U02
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 #1 L17@@CC

只找人3千多元油油和3千多元地版磚,地磚自己買但油油後,我住第7年,已有裂痕和洗手間天花掉油漆情況,唔建議搵佢
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
體恤安置1人
2015年年頭醫生推薦申請體恤安置,幾個月後首派葵涌安蔭邨,接受
後找醫生推薦我排特別調遷,調回近我家人的將軍澳,
排了幾個月,2016年4月首派調景嶺健明邨,接受
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #10 王大媽

謝谢你?請問 編配那條邨? 單人都有16平方米好住。
………………
樓上嘅谷友  編配石硤尾18平方米 更令人羨慕。 現在的新公屋 1/2單位 真是细到不堪?,連擺基本嘅嘢都有困難。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #22 mariakwok1103

謝謝回覆 ?請問是 那條邨?有多大?

唔建議搵佢,你所講嘅佢 係邊個??

回應 #23 L17@@CC

石籬二村,舊年特快上樓20+年樓是比較大少少。
U04376XXX-1人擴展(11/2017藍卡)
26/8/2022 審查,  13/9黃字, 30/9合格, 5/10收合格信
2022 特快#P169XX ,2023年1月拎鎖匙簽約, 2023月3月入伙

回應 #24 L17@@CC

是調景嶺健明邨,187呎
我指唔建議搵我當年搵嘅那位裝修師傅
體恤安置1人
2015年年頭醫生推薦申請體恤安置,幾個月後首派葵涌安蔭邨,接受

回應 #26 mariakwok1103

哦....明白

回應 #22 mariakwok1103

見C姐無裝冷氣或抽濕機 油漆梗係會起卜+甩及廚房地腳門框有發晦咁喎 調景嶺應該好潮濕?❗雖是7年裝修你都要識保養  唔會包一世新淨?187呎油漆要3仟?我196呎全屋油五合一立邦$5XX搞掂晒本留言最後由 Roy444@ 於 2023-07-27 12:22:24 編輯本留言最後由 Roy444@ 於 2023-07-27 12:23:52 編輯本留言最後由 Roy444@ 於 2023-07-27 12:26:35 編輯
U02

回應 #28 Roy444@

我有抽濕機㗎
懶得自己做,咪俾錢人做囉
體恤安置1人

回應 #6 Roy444@

你好,請問房屋署派嘅1人單位,可唔可以唔舖磚,剩係英泥地呢??
U 0472 長新1

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖