香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 「綠表置居2020/2021」選購單位隨機排列次序  
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...11
支持鍵盤翻頁

唔係喎,CM 好似有35個喎...IM 就1個... 另外800個長者。
則係一般家庭最先嘅都係第837?
freefee3 發表於 2021-08-11 12:40:39 原文
我再喺份文件,用搜尋功能,打 CM 同 IM 搬尋多次,
呢次 CM 結果,係有 37個,
IM 有 5個

要停一陣,等佢load一陣先計好晒出來

之前佢就咁顯示 8 同 4,我就㩒退出,
原來佢都未load完本留言最後由 MoonHeiYuet 於 2021-08-11 12:51:02 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #20 MoonHeiYuet

好似話前頭八百個買租置既話唔計落長者配額到留比801打後
開開心心做業主
分享 分享 讚好人數:0查看名單

唔係喎,CM 好似有35個喎...IM 就1個... 另外800個長者。
則係一般家庭最先嘅都係第837?
freefee3 發表於 2021-08-11 12:40:39 原文
即係我GM 號碼加8百幾 先係我既簡樓號碼?
擴5 1339
11/6見主任,要再補資料
20/7轉S2

回應  MoonHeiYuet

好似話前頭八百個買租置既話唔計落長者配額到留比801打後
wong5132 發表於 2021-08-11 12:50:40 原文
睇字面理解,我都認為係,但之前有人話打去問過,
話遷拆同長者都可揀租置

可能要到,真係揀果時先知 ?

回應 #24 MoonHeiYuet

我呢個情況最多一半機會入到長者800個配額
開開心心做業主

CM 應該有8個
IM  應該有4個
再加 800個 GE配額

即係賣到第813間,先係一般定庭
MoonHeiYuet 發表於 2021-08-11 11:38:16 原文
清拆戶得12個咋, 咁我家人 GE7XX 都好閔水有啟鑽2房
開開心心住凱樂

CM 有 37個
IM 有 5個  
咁我家人 GE7XX 即都排第8XX 揀樓
前面要有成 3XX 揀重置先有機會揀啟鑽2房
開開心心住凱樂

我家庭第二萬一千幾,
點籮底橙的一房,應該都冇啦,
唔計問題單位。

開放式,二百幾呎租置,
都可能要認真考慮  

問題單位,家人只接受到追債,
如果自然身故,佢一定要問清楚,
係有人及時發現的情況下身故,
而唔係獨居者屍體發臭,先被發現,
咁佢先會考慮。

即係我GM 號碼加8百幾 先係我既簡樓號碼?
Kitty0112 發表於 2021-08-11 12:52:23 原文
  則係我search 到35 都唔岩... ??

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...11
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖