香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 雍明苑 » 噪音滋擾問題
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

這些設計真有問題
RabbitGarden 發表於 2021-06-29 10:46:37 原文
係啦,唔好話對住雍明商場嗰邊啦,我留意到對住內園低層嗰啲都有呢個問題,因為地下停車場一樣有排風位。
其實個商場係喺個住宅樓下咪好囉,成個雍明苑其實住得低過三四樓都好慘。夜晚樓下曱甴又多又大隻,D喉又現晒出嚟,揀得低層果啲真係住屋好有需求先要俾錢買,本身都唔係平好多!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

住頂樓都好大噪音 ,  每日隔一陣樓上都有好大聲既磨地聲 ,吾知水喉聲 定天台開門聲 ,連續幾下好大聲 ,   早上7點到凌晨2.3點都有 ,1日10幾次..  

住頂樓都好大噪音 ,  每日隔一陣樓上都有好大聲既磨地聲 ,吾知水喉聲 定天台開門聲 ,連續幾下好...
kenny12345 發表於 2021-06-29 22:56:31 原文
咁奇怪,應該係人為做成,同管理處投訴應該可以避免

試下用助眠機
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。

都唔知起個商場做乜,又起正最靚位置,又無用,房署D設計真係short short 地
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #25 RabbitGarden

大家動議,拆左個 雍明商場,沒鬼用既!!!
分享 分享 讚好人數:2查看名單

唔明白商場點解要24小時運作通風系統
怡明邨好地方

回應  RabbitGarden

大家動議,拆左個 雍明商場,沒鬼用既!!!
bycc 發表於 2021-06-30 10:00:11 原文
拆咗做公園就好啦 最怕就係拆咗起幢更高嘅咁就pk啦

唔明白商場點解要24小時運作通風系統
mwleungflora 發表於 2021-06-30 11:34:39 原文
佢個通風好似係俾發電機房用,真係好嘈,起初以為係海邊傳嚟,點知原來係屋苑D排風聲,其他週圍屋苑都無咁嘈,夜咗好覺,好似住旺角D後巷咁,D聲重要向上傳,地面無咁應

都唔知起個商場做乜,又起正最靚位置,又無用,房署D設計真係short short 地
RabbitGarden 發表於 2021-06-30 09:55:50 原文
三樓房署做辦公室嘛

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖